Lady Sports in Soest: 810 euro voor Pink Ribbon opgehaald bij actie Boksen tegen Borstkanker

Eigenaar van Lady Sports Soest, Wanja Haak (in het midden achteraan) is blij met de opbrengst voor Pink Ribbon.

Eigenaar van Lady Sports Soest, Wanja Haak (in het midden achteraan) is blij met de opbrengst voor Pink Ribbon.© Foto PR

Tamar de Vries
Soest

Sportschool Lady Sports Soest heeft zaterdag 810 euro opgehaald voor Pink Ribbon, de organisatie die onderzoek en projecten financieert in de strijd tegen borstkanker.

Bij Lady Sports Soest werd het evenement Boksen tegen Borstkanker georganiseerd. Leden en niet-leden van de sportschool voor dames konden zich inschrijven voor 10 euro per uur. ,,Boksen is erg populair, ook onder vrouwen”, zegt Wanja Haak, eigenaresse van Lady Sports Soest. ,,Al heel snel waren alle lessen volgeboekt. Met veel enthousiasme boksten de ladies erop los. Enkele deden zelfs meerdere uren mee. Fantastisch om te zien.”

De ’buren’ van de sportschool in winkelcentrum Soest-Zuid, Top’s Edelgebak, verwende de sporters met speciale Pink Ribbon petit fours en er waren Pink Ribbon-agenda’s en armbandjes te koop. Oktober staat al vele jaren internationaal bekend als de Borstkankermaand, waarbij er wereldwijd extra aandacht is voor borstkanker. Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) beschouwt de borstkankermaand als ’een belangrijke maand, maar ook confronterend en moeilijk.’ ,,Toch leert de ervaring dat er juist in oktober extra donaties binnenkomen.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen