Premium

Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk Wormerveer verkocht: gebouw blijft bestaan

Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk Wormerveer verkocht: gebouw blijft bestaan
De neoromaanse Onze Lieve Vrouwe Geboorte kerk aan de Markstraat in Wormerveer werd gebouwd in 1914-15.
© Anton van Daal/Reliwiki
Wormerveer

De Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk in Wormerveer blijft bestaan en wordt verbouwd tot woningen. Als het even kan, blijft de Mariakapel in gebruik als gebedsruimte.

Dat is het plan van de kopers, die binnenkort het definitieve contract tekenen.

,,We willen de kerk graag behouden. Het hangt natuurlijk wel van een paar dingen af, zoals of de gemeente onze plannen goedkeurt’’, zegt Richard Vet van het Wormerveerse bouwbedrijf Jan Vet. Hij bevestigt één van de kopers te zijn.

Vet heeft banden met de kerk: ,,Mijn grootvader heeft de kerk helpen vernieuwen en ook de glas-in-loodramen geschonken, en mijn vader was betrokken bij de renovatie.’’ Niet iedereen in de groep kopers heeft zo’n persoonlijke geschiedenis met het gebouw, zegt hij.

Vet hoopt van harte dat het lukt het gebouw in stand te houden. Dat is ook de wens als het zou lukken om ook het terrein ernaast, waar nu nog basisschool Toermalijn, staat te kopen. ,,Ja, daar gaat onze aandacht ook naar uit’’, zegt hij desgevraagd.

De neo-romaanse Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk uit 1914 is bij inschrijving verkocht. Het parochiebestuur Zaanstad-Noord vond dit plan blijkbaar het meest aantrekkelijk. De kerk is in elk geval tot eind deze maand nog in gebruik.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen