Premium

Gemankeerd VVZ helpt Laren aan overwinning

Gemankeerd VVZ helpt Laren aan overwinning
12-10 LAREN VOETBAL NR 16 VAN LAREN GAAT ONDERUIT BIJ POGING TOT SCOREN STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Laren

De wedstrijd tussen SV Laren ’99 en VVZ ’49 is nog geen dertig seconden oud of John van Loen smijt uit pure nijd zijn paraplu op het natte gras van de thuisclub. De woede van de VVZ-trainer is begrijpelijk, want zelden zal zijn ploeg zo’n grote kans op een vroege voorsprong zo hebben verprutst. Oog in oog met Laren-doelman Ingmar van Rosmalen slaagde Luuk Oudendorp er niet in te scoren.

Het bleek een kostbare misser, want VVZ ging de verdere wedstrijd wel erg slordig om met het balbezit. De ploeg moest het doen zonder sterkhouders als keeper Oscar Kooij, middenvelder Sebastiaan Kolf en aanvaller Saddy de Koning. Laatstgenoemde zat met een kuitblessure op de bank en bleek niet fit genoeg om in de basis te starten. „Daar ga ik niet over zeuren”, zei Van Loen. „Want als je spelers mist, moeten er anderen opstaan. Ik kan iedereen de schuld geven, maar het begint met instelling. Daar hebben we het vooraf over gehad. We hebben Laren goed in de wedstrijd laten komen.”

Een waarheid als een koe, want na de gemiste kans was het Laren dat op jacht ging naar de openingstreffer. De thuisploeg creëerde meerdere kansen, maar kreeg de bal niet langs Marco Smits. De 17-jarige keeper van de Soesters verrichte een aantal uitstekende reddingen. Van Loen: „Fantastisch, wat mij betreft was hij de man van de wedstrijd.”

Terwijl Laren op zoek was naar de 1-0, was het Oudendorp die namens VVZ alsnog de score opende. Op slag van rust kwam Laren echter langszij. Jeroen Roest slalomde zonder noemenswaardige belemmeringen door de verdediging van de gasten en zette de gelijkmaker op het bord.

Na rust besliste Laren in enkele minuten de wedstrijd doordat Joey Franken en Jordi Karssen kort na elkaar scoorden. Van Loen: „Dan denken ze dat ze goed kunnen voetballen, maar dat is niet zo. We hadden niet hoeven te verliezen, want zo goed is Laren niet. We waren veel te slordig in balbezit, maar ook bij balverlies. Dat is zonde, maar ook een leerproces voor die jongens.”

Ondanks het gedwongen inbrengen van jeugdkeeper Jeffrey Roest, een tweede gele kaart voor Jeroen Roest wegens praten en een tegengoal van Stijn Boers, was het slotakkoord voor de thuisploeg: Joey Franken schoot in blessuretijd de 4-2 binnen. „Een verdiende zege”, vond Laren-trainer Fred Roest. „We waren vele malen beter.”

De coach kreeg na de rode kaart geel wegens aanmerkingen op de leiding. „Ik zei dat hij niet de dingen bestrafte die hij moest bestraffen. Ik zei het niet met grove bewoordingen, maar mag blijkbaar niks zeggen. Ik heb getracht me daarna een beetje in te houden.”

Laren: Van Rosmalen (46. Jeffrey Roest); Hartman, Nordemann, Morsink, Hoofd; Knuffers (84. Thomas Roest), Kaarsgaren, Franken; Karssen (63. Horst), Wessel Roest, Jeroen Roest.

VVZ ’49: Smits; Boers, Schimmel, Ter Huurne, Engelhart, Volmer, Van de Bedem, Van Klooster, Eimaris (53. De Koning), Oudendorp (70. Slingerland), De Beer (70. Ayranci), Engelhart.

14_laren.pdf

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen