Premium

Roulerend FC Hilversum haalt angel uit Baarn

Roulerend FC Hilversum haalt angel uit Baarn
Fatih Yildirim legt de bal met veel gevoel weg (hier tegen Laren).
© Archieffoto
Hilversum

Halverwege de tweede helft begon Jasper van den Heuvel aan een onwennig avontuur over de middenlijn. De centrumverdediger van FC Hilversum had er naar eigen zeggen ook niks te zoeken. „Ik wilde eigenlijk inhouden, want ik dacht: dit mag ik helemaal niet.” De routinier (35) spurtte door, ontving de bal op de rand van de ’zestien’ en leverde een assist af op Jeroen Harsevoort. Het bleek de nekslag voor Baarn, dat eerder nog wel vlot uit de startblokken schoot.

Binnen vijf minuten maakte het Hilversumse publiek namelijk al kennis met Manu Neto Gomes de Almeida, die Baarn prachtig op voorsprong zette. Zijn schot vloog vanaf een meter of twintig in de kruising. FC Hilversum-trainer Richard Lensen was op de hoogte van zijn kwaliteiten. „Ik wist dat het een lastige spits is, die schiet uit alle hoeken en standen. De angel van Baarn zit hem daar ook in. We hebben ervoor gekozen om een vaste man op hem te zetten en na een moeizame beginfase hebben de jongens dat goed opgepakt.”

FC Hilversum had het in de openingsfase inderdaad lastig met Baarn, maar kwam na een klein halfuur spelen wel op gelijke hoogte via Jeroen Harsevoort. Vlak voor rust tekende Oussama al Hannasie zelfs voor de 2-1 en direct na rust kreeg Baarn nóg een dreun te verwerken, toen doelman Van der Vliet mistastte bij een Hilversumse voorzet. Ilias el Mazouji profiteerde van de onrust en knalde de 3-1 in het dak van het doel. De treffer had Baarns protest tot gevolg, maar scheidsrechter Hemkes had geen overtreding op de keeper gezien.

Baarn probeerde het daarna nog wel en Hilversum speelde zeker niet groots, maar het ontbrak de ploeg van Ton Gesgarz aan stootkracht. De Hilversumse defensie, waarin Van den Heuvel een goede indruk maakte, bleef eenvoudig overeind.

Na een tweejarig uitstapje bij Altius is Van den Heuvel weer ’thuis’ bij FC Hilversum, waar hij sinds zijn zeventiende jarenlang speelde. „Ik wilde stoppen, want de intrinsieke motivatie was een beetje weg. Richard had een leuk verhaal en heeft me zo gek gekregen om toch nog aan te sluiten. Ik ben fysiek nog helemaal in orde en ik ken een hoop van de jongens, dus ik dacht: waarom ook niet.”

Van den Heuvel had met een assist zijn aandeel in de 4-1 van Harsevoort, wat tevens de eindstand was. Het betekent de derde zege op rij voor FC Hilversum, maar het jonge trainersduo Lensen en Marks is nog verre van uitgepuzzeld. „We zijn nog geen wedstrijd op dezelfde manier gestart. Dat is een luxeprobleem waar we grijs van worden. We hebben een groep van 21 spelers samengesteld die allemaal in de basis kunnen starten. Ik had ook elf goede spelers kunnen aanvullen met brandhout, maar daarmee ga je het niet redden. We kunnen een hoop kanten op met deze selectie en dat moet ook onze kracht zijn.”

FC Hilversum: De Beer, Bhagwandin, Jasper van den Heuvel, De Ruiter, Joel van den Heuvel, Bourazma, Dorresteijn, Van der Velden, El Mazouji, Harsevoort, Al Hannasie.

Baarn: Van der Vliet, Peek, Korndewal, Termote, Arends, Kruis, Neto Gomes de Almeida, Asag-Gau, Kaasjager, Crucq, Verpaux.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen