Premium

Selena Piek schrijft geschiedenis op Dutch Open

Selena Piek schrijft geschiedenis op Dutch Open
Selena Piek en haar partner Robin Tabeling schreeuwen het uit van vreugde.
© Foto EPA
Almere

Nooit in de lange geschiedenis van de Dutch Open pakte een Nederlands koppel de eindzege in de mix. Tot gisteren dan. Samen met haar partner Robin Tabeling beleefde de Weespse Selena Piek die primeur, door in de finale het Engelse echtpaar Chris en Gabrielle Adcock, de nummers twee van de plaatsingslijst, te verslaan: 21-17 21-13.

„Dit voelt zo lekker”, kon Piek haar geluk niet op na haar zege in het topsportcentrum in Almere. „We schrijven geschiedenis. Voor mij is het de derde keer dat ik hier win, en met drie verschillende partners. Ook al iets unieks.”

Haar eerdere eindzeges waren in het dubbelspel. In 2012 aan de zijde van Iris Tabeling en in 2014 met Eefje Muskens. In de jaren erna reikte Piek nog regelmatig tot het finaleweekend, maar winnen deed ze het belangrijkste badmintontoernooi van Nederland niet meer. In de mix werd ze de afgelopen twee jaar - in respectievelijk de finale en de halve finale - uitgeschakeld door de Engelsen Marcus Ellis en Lauren Smith, die ze dit keer juist de weg naar de eindstrijd versperde. „Een lekkere revanche. Die nederlagen waren trouwens nog met Jacco Arends, met wie ik afgelopen januari na veertien jaar ben gestopt als koppel. Een beslissing vanuit de bond die behoorlijk wat stof deed opwaaien. Ik heb ook flink wat verwijten gekregen, en nee, dat was geen leuke tijd. Maar in de relatief korte periode dat ik nu met Robin speel, hebben we al fantastische dingen laten zien. Dat bevestigt voor mij nog maar eens dat het een goede keuze is geweest. We hebben hier ook zo overtuigend gespeeld. We verslaan gewoon twee koppels uit de top-10 met ruime cijfers. Chris en Gabrielle zijn bovendien de regerend Europees kampioen. Die kunnen echt wel wat hoor.”

Piek voelde behoorlijk wat druk om voor eigen publiek te presteren. „Iedereen verwacht dat je hier wel even gaat winnen, maar zo werkt het niet. Zeker niet in het jaar voor de Olympische Spelen: iedereen moet punten halen om zich te kwalificeren, waardoor het toernooi veel sterker bezet was dan andere jaren. Dat maakt deze overwinning alleen nog maar mooier. Zeker met veel familie, onder wie mijn ouders, en vrienden in de zaal. Om nog maar te zwijgen over de belangrijke punten die we pakken voor de ranking.”

Tijd om haar winst uitgebreid te vieren heeft Piek niet. „Morgenochtend gaat de wekker om kwart voor zeven. Drie uur later zit ik alweer in het vliegtuig naar Denemarken, voor een Super 1000-toernooi. Daar is de complete wereldtop aanwezig, dus dat wordt pittig. Ik hoop dat ik een beetje kan slapen vannacht, want de adrenaline giert nog door mijn lijf. Maar deze zege geeft ons heel veel vertrouwen.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen