’Rode’ Selimi gaat viral: ’Een kaart voor het team’ [video]

’Rode’ Selimi gaat viral: ’Een kaart voor het team’ [video]
Argjend Selimi (rechts) houdt de bal goed in de gaten (hier tegen Kozakken Boys).
© Archieffoto
Bunschoten-Spakenburg

Persona nog grata is hij nog net niet, maar Spakenburg-speler Argjend Selimi is na zijn rode kaart in de derby tegen IJsselmeervogels wel het onderwerp van gesprek. De aanvaller las een dag later de verschillende reacties op zijn overtreding. „Iedereen mag een mening hebben, maar het is nu eenmaal gebeurd. Ik kan het niet meer terugdraaien.”

Dat hij voorpagina’s van diverse landelijke media bestiert, geeft hem geen ongemakkelijk gevoel. „Het is niet dat ik ermee zit of iets dergelijks. Natuurlijk had ik het op een andere manier aan kunnen pakken. Maar nadat ik balverlies leed, wilde ik maar een ding en dat was de tegenaanval stoppen.”

Lees ook: Blauwen de morele winnaar: ’We hebben met 2-2 gewonnen’

Dat deed de 22-jarige Spakenburger door Ahmed el Azzouti neer te sabelen op het middenveld. „Ik zou het zo weer doen, maar dan is het misschien beter om aan zijn shirt te trekken”, is Selimi schuldbewust.

Dat een derby soms voor kortsluiting zorgt in de bovenkamers van spelers, is inherent aan de burentwist in het vissersdorp. Waar vorig seizoen Maikel de Harder zich liet gaan en een kopstoot uitdeelde aan Mike Vreekamp, hetgeen hem een schorsing van vijf duels opleverde, was het in de eerste derby van het dit seizoen dus de beurt aan Selimi. „Wij gaan sowieso niet van IJsselmeervogels verliezen en al helemaal niet door een fout van mij. Daarom legde ik hem neer, maar niet met de intentie om hem te blesseren. Toevallig was het El Azzouti, maar ik had het gevoel dat ik het moest doen.”

Lees ook: Spakenburgse derby verdeelt zelfs families in twee kampen

Douche

John de Wolf was na de puntendeling wat minder blij met zijn pupil. „Als IJsselmeervogels alsnog had gescoord, had ik hem ondersteboven onder de douche gezet”, was de treffende reactie van de trainer, die na de wedstrijd zijn vertrek bij Spakenburg wereldkundig maakte.

Selimi was eveneens opgelucht dat het duel in 2-2 eindigde. Hij keek de resterende minuten van het duel op zijn telefoon in de kleedkamer. „Dat is nog spannender dan dat je zelf in het veld staat. Gelukkig hielden we stand. Je kan wel zeggen dat we de derby met 2-2 hebben gewonnen, zo eerlijk moeten wij wel zijn.”

De aanvaller wacht na zijn overtreding een fikse schorsing, zo denkt hij zelf. „Het zullen wel zes wedstrijden schorsing worden, ben ik bang. Ik accepteer elke straf.”

Selimi had ondanks alles wel genoten van de derby. „Het zijn de mooiste wedstrijden om te spelen, zeker voor een jongen uit het dorp. Thuis moeten wij dan maar van ze winnen”, keek de aanvaller vooruit.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen