Premium

Claim van een miljoen euro bij ontwikkelaar Zeestad voor ’meerwerk’ aan bouw schouwburg De Kampanje in Den Helder

Claim van een miljoen euro bij ontwikkelaar Zeestad voor ’meerwerk’ aan bouw schouwburg De Kampanje in Den Helder
Den Helder

Ontwikkelmaatschappij Zeestad BV is verwikkeld geraakt in een juridisch geschil over de bouw van schouwburg De Kampanje in Den Helder.

Al geruime tijd liggen hoofdaannemer De Nijs uit Warmenhuizen en onderaannemer Kropman Installatietechniek met elkaar in de clinch over ’meerwerk’ aan de bouw van het theater op Willemsoord. Kropman heeft een claim van een miljoen euro bij De Nijs neergelegd, die het bouwbedrijf op haar beurt doorschuift naar ontwikkelaar Zeestad.

,,Inhoudelijk kan ik er weinig over zeggen’’, meldt bedrijfsjurist Casper Schouten namens De Nijs. ,,Het geschil loopt al geruime tijd en is nu ’onder de rechter’. Zeestad is hierin inderdaad partij geworden.’’

En dus is Zeestad gedagvaard voor het bedrag van een miljoen euro. ’Wij begrijpen dat de afwikkeling van deze zaak nog onzeker is en mogelijk langere tijd gaat duren’, zo schrijft accountant PWC in het jaarverslag van Zeestad over 2018.

Directeur Ferdinand Vreugdenhil heeft alle vertrouwen in een goede afloop van de zaak.

,,Wij denken, op basis van informatie van onze juristen, dat het geschil kan worden opgelost. Zo niet, dan is het bedrag van een miljoen opgebouwd uit allerlei losse componenten. Dus mocht Kropman ergens over in het gelijk worden gesteld, dan betekent dat niet automatisch dat we een miljoen moeten betalen. Dit conflict loopt al enige tijd. Onze partners zijn hiervan op de hoogte. We zijn hierin de derde partij. Wat De Nijs doet door de claim door te schuiven, dat is gebruikelijk. Zij zijn de hoofdaannemer en hebben Kropman ingehuurd voor de installatiewerkzaamheden.’’

De bouw van de schouwburg op Willemsoord kostte in totaal 24,7 miljoen euro.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen