Premium

Zuidvogels is veel te sterk voor Argon

Zuidvogels is veel te sterk voor Argon
Huizen-doelpuntenmaker Hidde van Erkel heeft iets moois in gedachten.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Huizen

Met één punt en slechts één goal werd het al een beetje onrustig bij Zuidvogels, zeker na de kansloze 3-0 nederlaag bij buurman Huizen van vorige week. Hoogste tijd dus voor een krachtig antwoord dit weekeinde. En dat kwam er inderdaad. Argon, dat twee van zijn drie wedstrijden had gewonnen, was zaterdag volstrekt kansloos op De Wolfskamer. De 4-0 was eigenlijk nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

Vooraf was de stemming bedrukt. Het zou toch niet weer een seizoen worden waarin Zuidvogels met veel moeite de staartploegen onder zich probeert te houden? Vorig jaar wist de ploeg zich pas op de slotdag veilig te spelen en de start van deze jaargang was nou niet echt veelbelovend. Als het team zo speelt als dit weekeinde echter, hoeft Zuidvogels zich dit keer niet echt zorgen te maken. Over de hele linie zag het er echt goed uit.

Coach Michael van den Berg wreef zich terecht in de handjes na afloop. „Een perfecte middag, heel goed voor het zelfvertrouwen van de ploeg. Ik heb eigenlijk geen zwakke schakels kunnen ontdekken, iedereen haalde een ruime voldoende. Nee, echte zorgen had ik me nog niet gemaakt. Een puntje tegen AFC, dat kan, en Huizen heeft een goed elftal. Dat gaat in de top-drie eindigen. Alleen tegen WV-HEDW hebben we onszelf tekortgedaan. Gewoon te veel kansen gemist.”

Hachelijk moment

Ook tegen Argon werden best nog veel kansen verprutst, maar er zaten nu wel een paar voltreffers tussen, waardoor het een relatief makkelijke middag werd voor Van den Bergs team. Zuidvogels kwam een minuut voor rust pas op voorsprong, rijkelijk laat, via Hidde van Erkel. Spits Donny van de Pol stuitte nog op Argon-goalie Romero Antonioli, maar de rebound werd simpel binnengeschoven door Van Erkel.

Voor rust vond het enige hachelijke moment voor Zuidvogels plaats. Ilias Latif dwong Zuidvogels-keeper Danny Versteegt tot een redding en de gekeerde bal stuiterde voor de inkomende Ian Refos. Die dook naar de bal en werd daarbij vol in het gezicht geraakt door Richard Gooijer.

„Nee, het was geen penalty”, meende de verdediger. „Hij kopte heel laag, ik kon er echt niets aan doen.” Van den Berg beaamde het. „Ik heb het er met de scheidsrechter (Lizzy van der Helm, GM) over gehad. Ze zei dat hij op kniehoogte inkwam en dat ze daar onmogelijk een penalty voor kon geven.”

Na rust was het snel gebeurd met Argon. Van de Pol bediende Gregory Schaken, die in twee instanties afrondde. De 3-0 kwam van het hoofd van Gooijer, die eenvoudig een corner van Steve Promes binnenknikte. Jorni Camps maakte er in blessuretijd nog 4-0 van met een droge knal.

Zuidvogels: Versteegt, Van Eijnsbergen, Horsmeijer, De Gooijer (74. Heldoorn), Camps, De Heus (57. Brilleman), Tat, Schaken, Promes (59. M. Campbell), Van Erkel, Van de Pol.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen