Premium

Herberg Oudesluis gaat weer open en de toneelvereniging hoeft niet te repeteren in de voetbalkantine

Herberg Oudesluis gaat weer open en de toneelvereniging hoeft niet te repeteren in de voetbalkantine
De grote zaal van Herberg 1757 krijgt een opfrisbeurt. De ruimte is vanaf eind deze maand weer te gebruiken.
© Foto Arjan Alders
Oudesluis

Het gesloten café-restaurant De Oude Herberg gaat verder als Herberg 1757. Met de aanstaande heropening krijgt de gemeenschap van Oudesluis zijn hart terug. Zo hoeft plaatselijke toneelvereniging Animo niet te repeteren in de voetbalkantine.

Huurder Arjan Alders gaat in fasen open. Hij begint met het cafetaria, de vroegere snackbar. ,,We starten daarmee op donderdag 31 oktober.”

Medio december volgen café en restaurant. De zaal is vanaf eind deze maand beschikbaar voor verenigingen en andere groepen. Oudesluizer Alders weet nog niet wanneer de zeven hotelkamers in gebruik kunnen worden genomen.

De Oude Herberg sloot bijna een jaar geleden zijn deuren. De sluiting was een strop voor verenigingen. De tonelisten van Animo en drie biljartclubs zaten plotseling zonder onderdak.

Voorzitter Henry van Klaveren van Animo is blij met het nieuws dat de grote zaal binnenkort weer kan worden gebruikt. ,,Ik heb een gesprek gehad met Arjan Alders, maar toen was nog niet duidelijk wanneer het café weer open zou gaan. Wij willen binnenkort beginnen met de repetities. In maart of april willen wij ons nieuwe stuk opvoeren.” Van Klaveren gaat opnieuw in overleg met Alders. Animo had voor de eerste repetities al haar oog laten vallen op de kantine van de voetbalvereniging.

Na de dood van kastelein Teun de Graaf en de verhuizing van zijn partner Rineke Pauw werd het stil in De Oude Herberg. Horecaman Alders huurt nu de zaak van vastgoedondernemer Ron Smit uit Schagen. Alders heeft binnen alles een nieuw behangetje en verfje gegeven. ,,Met de inrichting ben ik nu voor tachtig procent klaar. Ik doe alles zelf, vanwege de kosten. Het cafetaria is deels vernieuwd.”

Cafetaria, café en restaurant zijn voorlopig alleen donderdagavond en in het weekeinde open. Op 14 december is er een bingo.

Met een nieuw begin wil Arjan Alders af van de oude naam. Herberg 1757 verwijst naar de postcode.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen