Premium

Blauwen de morele winnaar: ’We hebben met 2-2 gewonnen’ [video]

Blauwen de morele winnaar: ’We hebben met 2-2 gewonnen’ [video]
Bunschoten-Spakenburg

De burenruzie tussen IJsselmeervogels en Spakenburg is in een gelijkspel geëindigd: 2-2. Daarmee was Blauw de morele winnaar.

„Wij hebben de derby met 2-2 gewonnen”, was de opgetogen reactie van Marlon Versteeg. De aanvaller van Spakenburg had naar eigen zeggen weinig hoop meer op een goede afloop nadat IJsselmeervogels de 2-0 maakte.

De huurling van De Graafschap maakte echter op prachtige wijze de aansluitingstreffer door de bal na de aanname via zijn knie over keeper Jaimy Schaap te schieten. „Het wordt een beetje mijn handelsmerk, want hij leek wel heel erg op die goal tegen Kozakken Boys, hé?”, glunderde Versteeg.

Spakenburg speelde een erbarmelijk slechte eerste helft, maar ging met slechts een 1-0 achterstand richting de kleedkamer.

„Ik zag alleen maar vuurpijlen over het veld gaan, die lange ballen vlogen alle kanten op. Zelfs als we alle tijd en ruimte hadden, schoten we ’m in blinde paniek weg. Dat is wat spanning met jongens kan doen. Bij Hero (Van Lopik, JJG) kun je nog zeggen: die jongen is zeventien. Al staat hij er juist voor zijn voetballend vermogen. Maar ook andere jongens die dat normaal wel doen, brachten geen rust”, sprak John de Wolf.

Blauwen de morele winnaar: ’We hebben met 2-2 gewonnen’ [video]
Scheidsrechter Veekamp toont Selimi (18) de rode kaart na een charge op El Azzouti
© TON KASTERMANS FOTOGRAFIE

Lees ook: ’Rode’ Selimi gaat viral: ’Een kaart voor het team’ [video]

Collega-trainer Ted Verdonkschot baalde van het niveau van zijn eigen ploeg. „Dit was met afstand onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Te veel jongens bleven onder hun niveau en durfden niet te voetballen. Zij parkeerden de bus, dat is natuurlijk hun goed recht, maar wij hadden niet het vermogen daar doorheen te voetballen.”

Mede dankzij de inbreng van Argjend Selimi, die voor nieuw elan én de 2-2 zorgde, kantelde de wedstrijd. „Een kat in het nauw maakt rare sprongen, hè. Toen zag je ook duidelijk waar hun zwakte ligt”, ging De Wolf verder. „We hebben uiteindelijk onze rug gerecht en er een punt uitgehaald.”

Versteeg dacht dat Spakenburg in de slotminuten zelfs nog door had kunnen drukken, ware het niet dat Selimi daarin een rode kaart pakte nadat hij - zonder dat er een bal in de buurt was - Ahmed el Azzouti hard onderuit schoffelde. „Zij wisten niet meer waar ze het hadden na de gelijkmaker, maar wij mogen ook wel tevreden zijn met dit gelijkspel. Het geeft vertrouwen dat we Vogels in bedwang hebben gehouden en we moeten nu omhoog kijken.”

Lees ook: Trainer John de Wolf vertrekt na dit seizoen bij Spakenburg: ’Een kwestie van gevoel’

In het rooie kamp was het na afloop chagrijn wat de klok sloeg. „We moeten eigenlijk 3-0 maken, dat verzuimen we en dan wordt een doeltrap snel genomen en staan we gewoon niet op te letten. En bij de corner waar de gelijkmaker uit valt, staan we op drie meter te dekken. We hadden tot die 2-1, die uit het niets viel, niks te duchten van Spakenburg. Maar daarna verloren we ons hoofd. Zo zie je weer dat er bepaalde krachten loskomen in zo’n derby”, ging Verdonkschot verder.

Aanvoerder Gilian Justiana was het met zijn trainer eens.

„Op die momenten waren wij echt niet meedogenloos genoeg. We hebben ze zelf vleugels gegeven. Onbegrijpelijk, zoiets mag echt niet gebeuren. Ik wijt dat niet aan derbyspanning, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het helemaal niet bij ons vind passen. Ook heb ik het nog niet eerder gezien dat we collectief niet thuisgaven. We hebben gefaald hebben als ploeg door die 2-0 weg te geven.”

Lees ook: Spakenburgse derby verdeelt zelfs families in twee kampen

Verdonkschot wilde de puntendeling met de buurman evenwel niet groter maken dan het is.

„Op dit moment is dat misschien lastig, maar als je de sentimenten even wegdenkt, mogen we gewoon heel tevreden zijn over hoe het seizoen tot dusverre verloopt. We zijn nog ongeslagen en gaan met indrukwekkende cijfers aan kop. Natuurlijk mogen we even teleurgesteld zijn, maar daarna moet het vizier weer naar voren gericht zijn. Komend weekeinde spelen wij niet en de jongens hebben dan ook vrij. Dat hebben ze wel verdiend.”

Justiana predikt ook vooral rust ondanks de teleurstellingen. „Ik heb nog wel even nodig om dit te verwerken, zo eerlijk moet ik wel zijn. Maar we staan nog steeds vijf punten voor en we mogen trots op onszelf zijn als we naar de ranglijst kijken.”

IJsselmeervogels-Spakenburg 2-2

29. Olijfveld 1-0, 60. Beijer (e.d) 2-0, 72. Versteeg 2-1, 78. Selimi 2-2. Rode Kaart: 86. Selimi (Spakenburg).

IJsselmeervogels: Schaap; Buitenhuis, Monteiro, Van Leijenhorst, Justiana; Nejmi (75. Van Riel), Van de Laar (84. Cortie), De Harder; Olijfveld, El Azzouti (90. Van Diermen), Van den Meiracker

Spakenburg: Ter Wielen; Beekhuis, Beijer, Van der Neut, Vreekamp; Van Lopik (46. Ghaddari), Pires Tavares, Castien (67. Selimi); Versteeg, Bitter (88. Koelewijn), Sterling

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen