Invaller Van Enoo matchwinnaar BOL

Breukelen

BOL boekte zijn tweede zege op rij en zorgde uit bij FC Breukelen bovendien voor een mooie revanche op de 5-1 nederlaag van een jaar geleden. Twee treffers van invaller Alex van Enoo beslisten de strijd in Langedijks voordeel.

,,Zwaarbevochten’, noemde trainer Mark de Vries de zege op de vroege koploper van de eerste klasse A. Voor rust had de thuisploeg het initiatief. ,,Maar we konden hen prima weerstaan.” Daarnaast stak Xander Snoek in een prima vorm en wist zijn team met enkele uitstekende reddingen op de been te houden. Veel kansen kreeg BOL niet en moest bovendien een domper incasseren toen spits Danny Konijn vlak voor rust hard geraakt werd en geblesseerd uitviel.

Domper

Na rust ging het aanvankelijk gelijk op, maar was het wel de thuisploeg die op voorsprong kwam. BOL verwerkte de domper echter snel en ging zelfs beter voetballen dan het tot dan toe gedaan had. Na een fraaie slalom was het Martijn Ton die de gelijkmaker liet aantekenen. Daarna was het moment aangebroken voor Van Enoo, de vervanger van Konijn. Met een zeer fraai doelpunt zorgde hij voor de 1-2. Breukelen ging vervolgens alles of niets spelen. Het werd het laatste, want uit de tegenstoot scoorde Van Enoo ook de 1-3, de nekslag voor Breukelen. ,,Daarna konden we het goed uitspelen”, zag De Vries. ,,We waren vandaag misschien meer de gelukkigste dan de beste, maar dat mag ook wel eens een keer. Breukelen is een goede ploeg, maar we hadden een goed antwoord op hun plan. Ik kan niet anders stellen dat ik heel erg tevreden ben met deze uitslag.”

FC Breukelen - BOL 1-3 (0-0). Kops 1-0, Ton 1-1, Van Enoo 1-2 en 1-3

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen