Verjongd vrouwenelftal Purmerend wil weer hogerop

Verjongd vrouwenelftal Purmerend wil weer hogerop
De vrouwen van Purmerend in de aanval tegen De Meer.
© Foto Erik Rietman
Purmerend

FC Purmerend heeft dankzij een 2-1 zege op De Meer de koppositie weten te behouden, al heeft het niet de minste verliespunten in de poule.

Trainer Dennis Tevreden wil met zijn ploeg promoveren naar de tweede klasse. Op dat niveau kwamen de vrouwen uit voordat ze er drie seizoenen geleden mee stopten vanwege een tekort aan speelsters. Vorig seizoen deed het sterk verjongde team weer mee en eindigde het in de middenmoot, dit seizoen zijn er nog wat talenten uit de jeugd bij gekomen en is de titel volgens Tevreden een reële doelstelling.

Op aangeven van Lotte Perdon opende Julia de Graaff na een kwartier de score en vijf minuten voor het rustsignaal was De Graaff aangeefster bij de 2-0 van Shana Persenaire. Op slag van rust scoorde de Amsterdamse opponent tegen. „Na de rust werden we in de verdediging gedrongen, maar hebben we de punten toch binnengesleept”, aldus een contente Tevreden.

DZS won met 0-2 van Wartburgia 4, ondanks een chaotische voorbereiding. Het duel zou op het tweede (gras)veld worden gespeeld, maar dat werd afgekeurd. Toen het alsnog op het derde (kunstgras)veld werd vastgesteld, moesten enkele al vertrokken speelsters telefonisch worden teruggeroepen.

In de eerste helft profiteerde Lisanne de Vries van een fout in de hoofdstedelijke defensie: 0-1. „En daarna hebben we eigenlijk alleen maar verdedigd”, blikte aanvoerster Romy Kok terug. De gastvrouwen slaagden er echter niet in de DZS-verdediging, met een hoofdrol voor Manon van Veen, te verschalken. Kort voor het einde scoorde Demi Wüstenhoff de 0-2.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen