Premium

DSS handhaaft zich in de hoofdklasse

DSS handhaaft zich in de hoofdklasse
De beslissende vijfde wedstrijd tussen Kinheim en DSS werd ruim door DSS gewonnen.
© Archieffoto United Photos
Haarlem

De zogenaamde play-downs tussen DSS en Kinheim is met 3-2 gewonnen door DSS. De vijfde en laatste ontmoeting zondag leverde de ploeg een 5-14 zege op.

Het vijfde duel werd zaterdag nog afgelast maar een dag later kon er op een redelijk bespeelbaar veld, met uitzondering van het soppige linksveld, toch gespeeld worden in het Pim Mulier stadion.

In een wedstrijd met een bizar score verloop trok Kinheim als kampioen van de overgangsklasse met 5-14 na ruim drie uur spelen aan het kortste eind. Vorig jaar werd de weg naar promotie afgesneden door Storks met 3-1. Nu blokkeerde naaste buurman DSS op het allerlaatste moment de stap naar het hoogste niveau en blijft hierdoor in de hoofdklasse.

Wat een en ander gaat betekenen voor komend seizoen moet voor de jaarwisseling duidelijk worden. Zoals bekend overleggen beide clubs over alle mogelijke vormen van samenwerking. Dinsdagavond belegt Kinheim een bijzondere algemene ledenvergadering om de leden bij te praten over de stand van zaken nu en om ze te informeren op welke punten de leden reglementair instemmingsrecht hebben op de plannen. DSS heeft zo’n bijeenkomst al gehad en houdt nu tegelijkertijd een informatieavond.

Komende week zal dus moeten blijken of de leden van beide clubs voldoende achter de plannen staan die de gezamenlijke onderzoekscommissie aan het uitwerken is.

Wat betreft de hoofdklasse is enige haast geboden. Op 15 november sluit immers de transfertermijn voor spelers en naar verluidt hebben de meeste clubs hun nieuwe selectie inmiddels behoorlijk op orde. DSS heeft geen hoofdcoach voor het hoofdklasseteam meer, maar weet dat de huidige coach van Kinheim Michael Crouwel interesse heeft in de vacature.

Kinheim kwam goed uit de startblokken en leidde al in de tweede slagbeurt met 5-1 op het werpen van de talentvolle Scott Prins die echter niet zijn dag bleek te hebben. Michael Crouwel bracht routinier Al Morales en hield de zonder een concreet college contract uit Amerika terug gekeerde Martijn Schoonderwoerd achter de hand.

Morales werd door zijn velders in de vierde inning op een ongelooflijk knullige manier in de steek gelaten: mede door maar liefst vier veldfouten kwamen de bezoekers terug tot 5-4 en een slagbeurt later was een driepuntshomerun van powerhitter Aldi Guzman goed voor een 5-7 tussenstand. In de zevende inning timmerde hij de bal nog eens over de boarding, goed voor twee punten en 5-9.

,,Mijn team is dan toch nog niet volwassen genoeg, zo’n serie fouten nekt ons en daar valt eigenlijk niet tegen te vechten”, moest een zwaar balende Crouwel toegeven. DSS genoot intussen met international Juan Carlos Sulbaran op de heuvel, die de laatste 6 2/3 innings voor zijn rekening nam: 7-1-2-0.

Interim coach Nick Stuifbergen klaarde dus met succes het klusje bij DSS en vertrekt weer: ,, We hebben zo goed mogelijk getraind en gewerkt om vooral het vertrouwen weer terug te krijgen in de groep. DSS had naar mijn mening de zaak wel eerder veilig kunnen stellen.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen