Premium

Dagje rust betaalt zich uit voor SEW; van nul af dankzij zege op Borhave

Dagje rust betaalt zich uit voor SEW; van nul af dankzij zege op Borhave
SEW-captain Joyce Wagemaker op weg naar een van haar vier doelpunten tegen Borhave.
© Foto Theo Vlek
Wognum

Zo ben je puntloos hekkensluiter en zo kun je je in het laatste kwartier van de wedstrijd de nodige slordigheden permitteren. Westfriesland SEW won met opvallend gemak van Borhave. De ploeg uit Borne, al in het bezit van vier punten, kreeg met 25-16 klop.

De schamele zestien tegentreffers sprongen daarbij wel het meeste in het oog. In de tweede helft scoorde Borhave zelfs maar zeven keer. ,,Het stond heel erg goed vandaag” concludeerde captain Joyce Wagemaker dan ook. Een week geleden werd haar team nog weggespeeld door VOC. Dinsdag had trainer Arthur Langedijk de handbalsters vrijaf gegeven. En omdat de bekerwedstrijd van de A-junioren geschrapt werd, kwamen ook de vele junioren in het team niet in actie. ,,Dat heeft ons wel goed gedaan”, oordeelde Wagemaker. ,,We konden ons even opladen en hebben daarna weer hard getraind om klaar te zijn voor deze wedstrijd. En hoewel we zeker niet foutloos speelden, hebben we het prima gedaan. Aanvallend was het ook een stuk beter dan in voorgaande wedstrijden. We speelden met veel meer lef en vooral de snelle tegenaanval ging erg goed vandaag.”

Zonder Britt Holster en eigenlijk ook zonder Riejanne Blaauw (die kwam alleen in het veld voor de strafworpen) stonden er tegen Borhave zelfs zeven jeugdspeelsters in het veld bij de thuisploeg.

Een verschil met afgelopen weken was vooral de start. Die was dit keer uitstekend. De eerste vier minuten bleven nog zonder treffers, waarna Borhave de stand op 0-1 bracht. Het zou de enige keer in de wedstrijd zijn dat de ploeg uit Overijssel voorstond. De bezoekers waren veel in balbezit, maar wisten amper een bres te slaan in het hechte verdedigingsblok van de thuisclub. Met drie treffers in een minuut werd de toon gezet en na een kwartier spelen stond SEW al met 8-3 voor.

De supporters (de tribunes waren opvallend goed gevuld) gingen er goed voor zitten. Ondersteund door een blaasorkest en trommelende kinderen speelde SEW een uitstekende eerste helft. De mooiste treffer kwam op naam van Amber Beerepoot, die fraai aangespeeld werd door keepster Myrthe Mak, Eslie Wissink verschalkte met een bekeken lob. Bij de rust was het 15-10, een ongekende luxe tot nu toe. Al benadrukte Langedijk dat de stand tot op heden een vertekend beeld gaf ,,Want we hebben in de eerste vier wedstrijden de drie sterkste tegenstanders al gehad.”

Toch was nog niet iedereen er gerust op met een gat van vijf treffers. Na rust was het echter al snel duidelijk dat Borhave er geen spannende wedstrijd meer van zou maken. SEW liep uit naar een 21-12 voorsprong, waarna het laatste kwartier -mede door veel tijdstraffen- rommelig was, maar waarin de bezoekers niet dichterbij kwamen. Hoewel Langedijk er op hamert dat er niet te veel naar de ranglijst gekeken moet worden, was hij blij dat zijn team van de nul af is en de laatste plaats overdeed aan Voorwaarts.

,,Ik moet eerlijk bekennen dat we het geluk hadden dat de belangrijkste speelster van Borhaven, Ilse Legtenberg, er vandaag niet was, maar alle lof voor het team. In de eerste helft werd er eindelijk gespeeld zoals we de rest van het seizoen moeten spelen en in de tweede helft zag je hoe zwaar dat is. Toen vervielen we af en toe in oude fouten, maar al met al ben ik hier natuurlijk heel blij mee.”

Doelpunten SEW: Klein 4, Wagemaker 4, A. Beerepoot 3, Op den Kelder 3, J. Beerepoot 2, Koopman 2 Veltrop 2, Blaauw, Kistenmaker, Molenaar, Noordermeer,

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen