Premium

Ongeslagen VIOS weet na vier duels hoe vork in de steel zit op niveau tweede klasse

Ongeslagen VIOS weet na vier duels hoe vork in de steel zit op niveau tweede klasse
Ted Ooijevaar reageert attent en prikt de 2-2 binnen tegen Spartanen.
© Foto Marc Moussault
Warmenhuizen

Nieuwkomer VIOS moet na vier wedstrijden slechts een vaste waarde in de tweede klasse boven zich dulden. En alleen omdat het doelsaldo van Spirit twee treffers florissanter oogt. Liever koestert Ivo Rohling de tien punten. ,,Die kunnen we maar vast binnen hebben’’, stelde de trainer droog vast.

Na andermaal een wedstrijd waarin het collectief liet zien waarom VIOS zo moeizaam te kloppen is. Die onverzettelijkheid betaalde zich ook uit tegen een ploeg die nog geen punt gemorst had. Maar op de Doorbraak te maken kreeg met een veld dat Jitze Bosma tweede klasse onwaardig noemde. Geen ondergrond als thuis in Wognum waar zijn zaalvoetballers met hun geliefde positiespelletje het verschil kunnen maken. Bovendien, stelde de trainer vast, was hier sprake van fysieke oppositie. Die zijn onwetende ploeg links en rechts van de bal gleed.

VIOS was baas in eigen huis. Alleen nadat Ted Ooijevaar op eigen houtje de 1-0 had geforceerd zag Rohling hoe de regie tijdelijk werd overgegeven. Toen het onheil ook nog eens voor de eigen voordeur werd uitgenodigd profiteerde Spartanen direct. Dat Wietse de Vries de bezoekers aan een voorsprong hielp door zijn eigen doelman Coen Filee te passeren was een kwestie van pech. Maar net zo goed een signaal dat de focus achterin niet van die aan de voorkant mag verschillen. Daar voorkwam de attente Ooijevaar problemen nog voor die goed en wel konden ontstaan, 2-2. Met een enorme pegel op de paal had hij het logische evenwicht bijna toch nog uit balans gebracht. Dat gebeurde in de tweede helft alsnog. Zij het na een fase die de bezoekers ook op een ondergrond die ze niet beviel het beste verteerden. Maar al snel werd er van Spartanen verder niets meer vernomen. Dat Miles Vork tot matchwinnaar werd gekroond was voor het talent in kwestie een terechte beloning. Nog maar negentien liep hij als een routinier over het veld. Zwoegend, sleurend en niet te bedeesd om zowel uit te delen als te incasseren. Pas toen er geen druppel energie meer in de tank zat werd hij op maat vervangen. Nog zo’n luxe in de huishouding van VIOS, tegenwoordig. Zoals dat hoort in een hecht collectief.

VIOS: Filee; De Vries, Van Duin, Botman, Van den Berg; Bruin, Tesselaar, Blankendaal, Ooijevaar; Dekker (89. Church) en Vork (73. Schipper).

Spartanen: Ebbelaar; Smit (68. Laan), N. Velzeboer, D. Zuiker, Bakker; J. Velzeboer (28. Houter), M. Zuiker, De Wilde (70. Beerepoot), J. Zuiker; Afhakama en Stam.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen