Coach Rob Blokdijk kan tegen Hercules 2 weer een keer genieten op de bank van Tonegido

Schagen

De handballers van Tonegido uit Hippolytushoef hebben revanche genomen op de deceptie van vorige week door Hercules 2 af te troeven, 33-29.

Coach Rob Blokdijk genoot van het spel van de tweededivisionist. ,,En het was een heel leuke wedstrijd waar alles inzat: break-outs, mooi veldspel en goed verdedigen. In de eerste helft hebben we meteen de toon gezet.”

Tonegido ging de rust in met een 22-15 voorsprong. ,,Ik vond dat spelers niet te nonchalant uit de kleedkamer mochten komen voor de tweede helft. Dat is gelukt. De marge bleef lang intact. Uiteindelijk vlogen er nog een paar ballen in bij ons, maar was de wedstrijd gelukkig al lang en breed gespeeld.” Maikel Baars viel op met dertien goals.

Bij de handbalsters van Geel Zwart rinkelen de alarmbellen na weer een nederlaag, dit keer tegen Kwiek 2. Het werd 24-27.

Over het spel zijn er in principe geen zorgen; Geel Zwart was grotendeels gelijkwaardig aan de bezoekers. In de tweede helft stond het zelfs nog twee keer gelijk. ,,Maar ik zal er geen doekjes om winden: we maken te veel fouten”, stelt hoofdman John Zeeuw. ,,Die worden op dit niveau genadeloos afgestraft. We hebben de vinger op de zere plek gelegd. Ik denk dat iedereen zich ervan bewust is dat het beter moet. Daar zullen we de komende tijd mee aan de slag gaan.” Geel Zwart heeft twee punten uit drie wedstrijden. Het seizoen is nog lang, weet ook Zeeuw. ,,Het tempo en onze vaardigheid moeten omhoog. Als je zoals dit keer acht tegendoelpunten uit break-outs krijgt, te wijten aan foutjes, dan heb je een probleem. Op de training gaan we keihard werken.”

Het vizier bij DSO staat niet op scherp. Dat is de conclusie die coach Mathieu Swikker trok nadat zijn ploeg zaterdag in eigen huis met 21-26 onderuit ging tegen SEW 2. Binnen het kwartier stond DSO op een 1-8 achterstand. De Helderse ploeg kwam nog terug tot een 11-16 ruststand. ,,We hebben hun keepster uitblinker gemaakt’’, zegt Swikker. ,,We hebben genoeg kansen gekregen, maar zijn er veel te vaak niet goed mee omgegaan.’’

DSO leek nog in aanmerking te komen voor de zege, toen het zelfs terugkwam tot 16-18. ,,We hadden SEW op dat moment bij de strot, maar lieten de ploeg ontsnappen.’’

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen