Basketbalsters Den Helder halen bijna de honderd punten

Utrecht

De basketbalsters van BV Den Helder hadden geen kind aan Utrecht Cangeroes. De ploeg van coach Mario Bennes haalde in de Domstad zelfs bijna de honderd punten: 47-97.

Het krachtsverschil was eigenlijk al vanaf het begin merkbaar. De thuisclub had bar weinig in te brengen tegenover het solide Den Helder, dat zich al snel gemakkelijk naar een grote voorsprong speelde. Na twee kwarten stond het al 40-18 voor de Heldersen. „Dan is het eigenlijk al gespeeld”, weet de nieuwe coach. „We kwamen heel makkelijk tot scoren. Na de rust wilde ik dat de ploeg scherp bleef in meerdere aspecten, en dat is deels gelukt.”

Één van de doelen na rust was om minder dan veertig punten tegen te krijgen.

„Dat is door een verslapping in het derde kwart helaas niet gelukt. Maar we hebben wél bijna de honderd punten gehaald. Dat gebeurt niet zo vaak. Je kan op twee manieren naar zo’n score kijken. Óf wij schoten heel goed, óf zij verdedigden slecht. Ik houd het graag op dat eerste.”

Bennes merkt dat hij zijn formatie steeds meer naar zijn hand kan zetten, al heeft het nog wel even tijd nodig om de ploeg zo goed mogelijk te laten functioneren. „Ik ben natuurlijk ook nog maar nieuw. We moeten nog wat verder naar elkaar toe groeien.”

Meer nieuws uit Sport Den Helder