Snelle achterstand rugbyers Waterland funest tegen Oemoemenoe

Snelle achterstand rugbyers Waterland funest tegen Oemoemenoe
Marcos Timiraos van Waterland probeert zich staande te houden tegen Oemoemenoe.
© Foto Erik Rietman
Purmerend

Na een desastreus verlopen ’voorseizoen’, de rugbyers van RC Waterland gingen drie keer kansloos ten onder, wordt het team in de Trophy Poule zeker kansen toegedicht. In de eerste wedstrijd tegen Oemoemenoe kenden de Purmerenders echter een valse start en werd met 24-40 verloren.

Een valse start van het tweede deel van de competitie dus, en ook in de wedstrijd zelf was daar sprake van. Want binnen korte tijd stonden de Zeeuwse bezoekers al met 0-17 voor. Hoewel Waterland zich daarna redelijk herstelde en beter begon te rugbyen, liep de ploeg continu achter de feiten aan en kon het gat niet gedicht worden.

Speler Nick Romp had overigens in het veld niet het gevoel dat het gedurende het duel beter ging.. ,,We waren nog niet wakker of ze drukten al een bal onder de palen. We kwamen daarna helemaal niet meer in ons spel en dat is zuur.” Bij Waterland was Willem Buren goed voor drie tries en een rake penalty. De conversies werden benut door Drew Denford, Erik Veltman en Ben Sharples.

De vrouwen van Waterland waren het seizoen juist heel goed begonnen, maar moesten zondag ook een nederlaag incasseren. Tegen The Bassets werd het 38-17. Kimberly Haaker: ,,We hebben goed gespeeld, maar kleine foutjes werden door hun snelle speelsters direct afgestraft. We kijken daarom ontzettend uit naar de terugkeer van Leah van Zeeland die nu nog in Australië zit. Ook komt er nog een snelle Letse dame volgende maand de selectie versterken. We moeten dit niet erger maken dan het is. We weten aan welke punten we moeten werken. Ik heb het al gezegd, we kunnen nog wel eens gaan stunten dit jaar. Zeker als ons team compleet is, aangevuld met een aantal snelle dames voor het evenwicht.” De tries tegen Bassets kwamen van Emma Laan, Sharon Jonk en Inger Jongerius. Jessica ten Broek maakte nog een conversie.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen