Premium

FC Volendam mist overtuiging en laat FC Den Bosch ontsnappen met gelijkspel [video]

FC Volendam mist overtuiging en laat FC Den Bosch ontsnappen met gelijkspel [video]
Volendam-verdediger Noah Fadiga aan de bal, omringd door Bosschenaren.
© Foto Orange Pictures/Fred Rotgans
Volendam

De onzekerheid is toegeslagen bij FC Volendam. De nederlagen tegen Cambuur en Jong PSV hebben een deuk geslagen in het zelfvertrouwen van de spelers, constateerde trainer Wim Jonk na het gelijkspel tegen FC Den Bosch. ,,Ze zijn te slordig aan de bal. De spanning zit erop.’’

Want de puntendeling was zondag teleurstellend, omdat die onnodig was. FC Volendam was beter, creëerde meer kansen maar zoals wel vaker dit seizoen liet de afronding te wensen over.

De Bossche trainer Erik van der Ven liet weten tevreden te zijn met het puntje en dat was logisch gezien de verhoudingen. Hij staat ook onder druk, zo bleek toen hij een wissel doorvoerde waar het uitvak het niet mee eens was. Eerst een fluitconcert, gevolgd door spreekkoren ’Van der Ven oprotten’.

Zo erg is het bij FC Volendam nog niet. Er wordt wel gemopperd door de aanhang, maar Jonk heeft veel krediet. Daarbij moest zijn elftal het zondag zonder vaste waarden Marco Tol (gebroken neus) en middenvelder Alex Plat (spierblessure onderbeen) doen. ,,Dan is het toch even improviseren, andere poppetjes neerzetten maar wel de balans en creativiteit behouden. Brian Plat debuteerde achterin en heeft het uitstekend gedaan’’, vond Jonk.

Dat klopte, Plat speelde solide en ook rechts naast hem maakte Noah Fadiga (19) weer een prima indruk. Dat vrijdag bekend werd dat hij niet bij de definitieve selectie van Jong België behoorde, was niet van invloed op zijn mentale gesteldheid.

,,Omdat ik dat ook al veel eerder wist. De reden ligt vooral op het persoonlijke vlak, waar ik niet echt veel over kwijt wil. Ik heb ook Senegalese roots en het is moeilijk kiezen voor welk land ik zal spelen. Dat is niet enkel lastig op voetbalgebied. Gelukkig hoef ik nog niet te kiezen, eerst goed spelen en dan zien we het later wel. Dat ik tot de preselectie van Jong België behoorde, vond ik al heel mooi en geeft veel motivatie.’’

Dat FC Volendam even in een dip zit, erkent Fadiga. ,,Maar geloof mij, dit is een sterk team dat daar uit gaat komen. Er hangt een heel goede sfeer en het zal zeker snel weer beter gaan.’’

In de eerste helft viel er weinig te beleven. FC Volendam had het meeste balbezit en controleerde, zonder gevaar te stichten voor het Brabantse doel.

Den Bosch kreeg alleen een kans toen Volendam-doelman Nordin Bakker de bal slecht wegwerkte en Alexander Laukart een leeg doel op een presenteerblaadje gaf, maar de Duitser schoot ver naast. Halverwege de eerste helft was er dan toch een kortstondige opleving van de thuisploeg.

Eerst miste Derry John Murkin van dichtbij de bal bij een poging tot een halve omhaal, een minuut later kopte Jelle Duin net over en weer een minuut later kopte Nick Runderkamp wel raak uit een corner van Murkin.

Na rust zat Volendam er minder bovenop en kreeg Den Bosch de gelegenheid om ook aanvallen op te zetten, met de gelijkmaker in de 72e minuut als gevolg. De wedstrijd kwam daarna los met kansen over en weer, maar beide ploegen waren niet scherp.

In blessuretijd wierp Bakker zich voor een schot van invaller bij de bezoekers Ruben Rocha Rodrigues en in de slotseconden kopte Gerry Vlak uit een corner nog op de paal om vervolgens in de rebound van heel dichtbij op doelman Wouter van der Steen te stuiten. Meteen daarna blies arbiter Ruperti af.

FC Volendam-FC Den Bosch 1-1

25. Runderkamp 1-0, 72. Trotman 1-1.

Volendam: Bakker; Fadiga, B. Plat, Eerdhuijzen, Smal; Visser, G. Vlak, Runderkamp (56. J. Vlak); El Azzouzi (67. Doodeman), Duin, Murkin (76. Kaars).

Den Bosch: Van der Steen; Felida, Deijl, Velkov, Dkidak; Brouwers, Van Moorsel (79. Rocha Rodrigues), Laukart; Verbeek, Trotman, Abdullahi (69. Bouyaghlafen).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen