Premium

VVH kan niet meer om Jordi Hurkmans heen: drie treffers in 3-4 overwinning op Spaarnwoude

Spaarndam

Tot twee keer toe vocht Spaarnwoude zich terug tegen VVH/Velserbroek. De ploeg van Stephan Spruijt redde het niet: 3-4.

Grote man bij VVH was Jordi Hurkmans. De aanvaller nam drie treffers voor zijn rekening. ,,Dat was mij in het eerste elftal nog nooit gelukt”, zei Hurkmans. Ruim negen maanden lag Hurkmans eruit met een schouderblessure. Vorig seizoen kwam hij tot slechts vier competitieduels. ,,Mijn schouder is drie keer uit de kom gegaan. Uiteindelijk was een operatie noodzakelijk.”

Af en toe is Hurkmans nog wat te onbesuisd. Zoals toen keeper Dylan Collignon de bal losliet op een schot van Sander Loogman. Het inlopen was wel erg riskant, maar Hurkmans zag geen gevaar.

Don Rutte van Spaarnwoude hielp zijn verdediging maar passeren kon de aanvaller beter niet doen. VVH kreeg een vrije trap die hoog bij de tweede paal werd gelegd door Donovan Mijnals. Het was Hurkmans, die er vol inging. Scorend en nog net de doelpaal ontwijkend, hielp hij VVH aan een voorsprong.

Mijnals zag Collignon redden en de kopbal van Koen Vlaming kwam op de paal. Maar ook Spaarnwoude liet zich gelden. Vooral Don Rutte mag het zich aanrekenen dat de thuisploeg niet scoorde. Een lob ging over en na een fout van Pascal Dams profiteerde Rutte niet.

En waar Spaarnwoude wat sterker leek te worden, was het Hurkmans die voor 1-2 zorgde. Een voorzet van Jorri van der Aar werd bijna in eigen doel geschoten maar Marco van den Bogaard redde. Zoals de doelman wel vaker in de weg lag op cruciale momenten.

Toch werd het 2-2. Mark Visser nam zijn ploeg op sleeptouw en de verdediger stoomde op en scoorde. Er werd een doelpunt van VVH afgekeurd, maar invaller Jeffrey Kors zette VVH voor de derde keer op voorsprong. Kors moet het tegenwoordig doen met invalbeurten want Hurkmans is momenteel nummer een in de voorhoede. ,,Jeffrey was altijd een vaste waarde, maar ik heb me erin geknokt. We kunnen met zijn tweeën in de spits spelen. Hij scoort ook regelmatig maar de trainer heeft voor een 4-3-3 systeem gekozen”, zei Hurkmans.

Met een geweldige pegel van afstand maakte Hurkmans de 2-4. De strafschop die Van der Aar benutte was goed voor de 3-4 einduitslag. ,,We liggen op koers. Als we subtop spelen, is iedereen tevreden.”

Spaarnwoude: Collignon, Mens, De Herder, Visser, Monhemius, Van der Aar, Rutte, T. Visser, Van der Deijl (72. Wirsing), Clarenburg, Hoogeboom.

VVH/Velserbroek: Van den Bogaard, Krol (60. Zeeuw), Dams, Riebeek, Zuidema (75. Rolloos), Yahyaoui, Vlaming (69. Kors), Kroon, Hurkmans, Rombouts, Wijnals.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen