Premium

FC Uitgeest herstelt zich bij Kolping Boys na tik

FC Uitgeest herstelt zich bij Kolping Boys na tik
Mike Beentjes van FC Uitgeest zit Thomas Menu van Kolping Boys op de hielen.
© Foto Martin de Haan
Oudorp

FC Uitgeest kreeg vorige week een gevoelige tik te verwerken bij Papendorp. De ploeg van trainer Ton Pronk verloor in Utrecht met 4-1. Op bezoek bij Kolping Boys herstelde de Uitgeesters zich enigszins, in Oudorp werd het 1-1.

Al schieten de geelgroenen daar ook niet zoveel mee op, toch was Pronk wel tevreden. ,,We hebben weer gespeeld als een team, dat was vorige week tegen Papendorp niet het geval. We hebben nu weinig tot niks weggegeven. In het laatste kwartier kregen wij de grootste kansen; we hadden ook nog met drie punten van het veld kunnen stappen. De wedstrijd leek niet zo spectaculair voor de toeschouwers, maar ik vond dat we wel aardig speelden. Het rendement had alleen wat hoger kunnen zijn.’’

Veerkracht

En de Uitgeesters toonden ook veerkracht. Want nadat Kopling Boys vlak na rust - er stond nog geen minuut op de klok - zomaar de 1-0 kon maken via Geert Bruin, maakte Lester Half een paar minuten later alweer gelijk.

Uit een vrije trap van Max Dekker kon de aanvaller van Uitgeest binnenkoppen. ,,Een dekkingsfout’’, zei Kolping-trainer Marc de Wilde. ,,Hij had nooit zo vrij mogen lopen.’’

De eerste helft was hetzelfde geëindigd als het begonnen was: 0-0. Uitgeest had het beste van het spel, maar echt hele grote kansen kreeg het niet, of je moet de schoten van Daan Hamaker en Kick Smit erbij rekenen, maar de ballen misten net dat beetje extra.

Kolping zette daar een mogelijkheid tegenover. Geert Bruin schoot na tien minuten spelen vrij keihard op keeper Sem Bleeker, maar zijn inzit ging naast.

Na de twee doelpunten nam Kolping het heft wat meer in handen. Op een gebrek aan inzet waren beiden teams niet te betrappen, alleen de laatste scherpe pass ontbrak vaak.

In de slotfase van de wedstrijd werd het nog spannend aan beide kanten. Uitgeest drong steeds meer aan. Pronk speelde met Dekker en Half als buitenspelers en Hamaker als aanspeelpunt in het midden. Op de ene moeilijk te verzilveren kans in de eerste helft kreeg de Castricummer echter maar weinig bruikbare ballen.

Uitgeest gooide het tempo omhoog en Half had de winnende op zijn schoen; zijn schot ging echter net naast. Rens Brouwer was nog dichtbij een treffer, maar zijn kopbal werd gepakt door keeper Patrick de Vries.

Na de grote nederlaag bij Papendorp, het voormalige Magreb’90 dat onder een nieuwe naam een doorstart heeft gemaakt, moest Uitgeest zich dus nu tevreden stellen met een punt. Na drie wedstrijden staat de ploeg van Pronk nu op vier punten. De afgelaste thuiswedstrijd tegen De Meern wordt op zondag 17 november ingehaald. ,,Ik hoop dat het duel tegen Papendorp een incident was.’’

Kolping Boys: P. De Vries, Martens (60. T. De Vries), Mandjes, Van der Oord, Winkelaar, Pawiroastro (12. J. Bruin), G. Bruin, Menu, Twisk, Cappai, Berkhout (80. Gijzen).

FC Uitgeest: Bleeker, Beentjes, Vrouwe, Idema, Brouwer, Putter, Olgers, Smit, Dekker, Hamaker (85. Markes), Half.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen