Premium

DSS wint gezapig potje: ’De wedstrijd uitspelen, daar ging het om’

Britt van Elsacker, goed voor zes goals, maakt hier 5-3 namens DSS. Rachel Piekhaar (6) van Aalsmeer heeft het nakijken.
© Foto Martin de Haan
Heemskerk

Het was op z’n zachtst gezegd een uiterst matige vertoning, de wedstrijd tussen DSS en Aalsmeer. Omdat de thuisploeg al snel een gat van acht punten sloeg, ontbrak het ook aan spanning om het slechte spel te verbloemen. Hierdoor ’wandelden’ de speelsters in gezapig tempo richting het einde en een 24-19 overwinning voor DSS.

Trainer Serge ter Horst gaf voor aanvang van de wedstrijd aan dat in deze fase van de competitie nog weinig gezegd kan worden over het krachtsverschil tussen zijn ploeg en tegenstander Aalsmeer. Beide ploegen verloren de eerste twee competitiewedstrijden. ,,Zij verloren vorige week dik en wij nipt. Misschien dat we daar moet uit kunnen putten. Feit is dat we allebei nog nul punten hebben en een overwinning dus goed kunnen gebruiken.” DSS kon volgens de trainer ’afgezien van wat pijntjes en kwaaltjes’ beschikken over een geheel fitte selectie. Tegenstander Aalsmeer kampte met meer personele problemen, waardoor er een viertal routiniers uit lagere teams gehaald moest worden.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland