Premium

Afgekeurde treffer Purmerend heeft geen invloed op puntenverdeling, maar voorziet wedstrijd wel van peper

Afgekeurde treffer Purmerend heeft geen invloed op puntenverdeling, maar voorziet wedstrijd wel van peper
Deze kans wordt gemist, maar Purmerend trok tegen Koedijk uiteindelijk alsnog met 2-0 aan het langste eind.
© Foto Erik Rietman
Purmerend

Scheidsrechter Speerstra zorgde tijdens het duel Purmerend-Koedijk na een half uur voetballen voor veel commotie door een treffer van de thuisploeg eerst goed te keuren, maar vervolgens alsnog te annuleren. De beslissing had geen invloed op de puntenverdeling, want de thuisploeg trok ondanks de tegenslag alsnog met 2-0 aan het langste eind.

Het besluit van de arbiter was een zegen voor de toeschouwers, want de tot dan toe vlakke wedstrijd werd door de irritatie voorzien van de nodige peper.

Het incident werd ingeleid door een splijtende pass van Purmerender Jeffrey Neuteboom op Vincent Snijders. De aanvaller nam de bal aan en scoorde. De grensrechter van Koedijk stak echter zijn vlag omhoog en gaf aan dat Snijders de bal met de hand had aangenomen. Speerstra wees na een kort overleg met de assistent naar de middenstip. Maar kwam even later terug op dat besluit en gaf alsnog een vrije trap aan Koedijk voor hands.

Purmerend leek even van de wijs gebracht. De bezoekers kregen enkele goede mogelijkheden om de score te openen, maar doelman Niels Post hield zijn doel schoon.

Scrimmage

In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Purmerend alsnog toe. Een afgeslagen corner werd door de mee opgekomen Duncan Wilms opnieuw voorgezet, waarna een scrimmage ontstond en Barry Huijbregts de bal langs doelman Bouke Blom werkte: 1-0.

De treffer bleek de impuls die de thuisploeg nodig had. Waar de eerste helft redelijk gelijk opging, nam Purmerend na rust de touwtjes stevig in handen. De Koedijkers liepen voortdurend achter de feiten aan, maar omdat het tot vlak voor tijd duurde voor de thuisploeg voor de tweede keer scoorde bleef het gevaar op de onverdiende gelijkmaker in de lucht hangen.

Het was Joey Smit, die een eind maakte aan alle twijfel. Na een overtreding van Blom op invaller Daan Wichhart kreeg Purmerend een strafschop. De inzet van Smit werd nog wel gestopt door Smit, maar in de rebound scoorde de Purmerender alsnog.

Purmerend-trainer Bart Hoogland toonde zich content met de drie punten. ,,Het was van beide kanten een rommelige wedstrijd, maar het duel kreeg wel een terechte winnaar. We hebben nu negen punten uit drie wedstrijden, dat geeft vertrouwen.”

FC Purmerend: Post, Huijbregts (85. Rato), Trovato, Smit, Wilms, Neuteboom, Obovwemu (46. Wichhart), Oudewortel, Smit, Snijders, Blok (57. Ayi).

Koedijk: Blom, de Wit, Haringhuizen, Hartsink, Hofkamp, Holtkamp, Indri, Keijner, Koopmans (56. Laas), Van der Zel.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen