Gemankeerd Hoppers verliest van Landstede

Hoorn

De Hoppers had zaterdagavond weinig te vertellen tegen Landstede. De Zwollenaren wonnen met liefst dertig punten van de Hoornaars.

De Hoppers heeft vanaf het begin van het seizoen te maken met een (te) smalle selectie, en dat deed zich zaterdagavond in de eigen hal opnieuw gevoelen. De thuisploeg kwam aan de hand van de ervaren spelers anderhalf kwart mee, maar daarna was de koek op. „Omdat we te weinig kwaliteitsspelers hebben, maken de oudere jongens te veel minuten”, legde coach Hans Nieboer de vinger op de zere plek. „Een Freek Hummel speelt bijvoorbeeld bijna de hele wedstrijd. Je pleegt eigenlijk roofbouw op die spelers, en daar krijg je blessures van.”

De thuisploeg begon zaterdagavond inderdaad prima aan het duel. Landstede had dan wel al snel en voorsprong, maar erg ruim werd die niet. Tot zo’n zes minuten in het tweede kwart, want daarna liep de Zwolse ploeg uit naar een 52-41 voorsprong. Bij de start van het derde kwart was de tank eigenlijk al leeg, waardoor de Zwollenaren makkelijk uitliepen naar een monsterzege.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen