Premium

Aanvalsduo Mikey Hoffs en Nick Visser schiet De Rijp langs Ilpendam

Aanvalsduo Mikey Hoffs en Nick Visser schiet De Rijp langs Ilpendam
Vreugde bij Ilpendam, nadat Mike Postma de stand op 1-2 heeft gebracht.
© Foto Erik Rietman
Ilpendam

De Rijp heeft haar eerste driepunter van het seizoen binnen. Ilpendam werd met 2-4 verslagen. Beide ploegen schotelden de toeschouwers een vermakelijk duel voor. Ilpendam had op basis van de tweede helft meer verdiend dan de nederlaag.

Peter van der Zwaan, trainer van De Rijp, was tevreden over de wedstrijd. „Maar we moesten wel even omschakelen van het kunstgras, waar we de vorige wedstrijden op hebben gespeeld, naar dit veld. Het spel werd er niet door bevorderd. Maar daar hadden beide ploegen last van.” Van der Zwaan vond dat zijn ploeg sterk aan het duel begon. „Het is zonde dat we de 2-0 voorsprong door twee momenten weggaven. Dat mag niet gebeuren. Dit is een zwaarbevochten en terechte overwinning van ons.”

In de beginfase nam Ilpendam het initiatief. Desondanks stonden de bezoekers na een kwartier op 0-2 door twee treffers van Nick Visser. Enkele minuten na het tweede doelpunt van De Rijp stelde Jordy Blom Mike Postma in staat om de aansluitingstreffer te maken. Na de 1-2 schoot Blom een bal op de paal, maar enkele minuten later werd het alsnog 2-2. Jessin Hollander schoot raak na slecht wegwerken door de Rijpenaren.

Gevaarlijk

Na de gelijkmaker brak een fase aan waarin Ilpendam gevaarlijk was via Blom en Postma, die een bal op lat schoot. Maar de treffer viel aan de andere kant. Opnieuw was het Visser die scoorde.

Ilpendam ging op zoek naar de gelijkmaker en was gevaarlijk via Postma, Blom en Volmer. Maar tien minuten voor tijd maakte Hoffs een eind aan alle twijfels door 2-4 te scoren.

Ilpendam-trainer Remco Sint vond, net als het merendeel van de aanwezigen, dat zijn ploeg een gelijkspel had verdiend. „In het eerste kwartier na rust werden we meerdere malen gevaarlijk. Het zat niet mee. Op basis van de hele wedstrijd hadden we minimaal gelijk moeten spelen. Dit is een zure nederlaag. We vergaten onszelf te belonen en De Rijp was dodelijk effectief.”

Ilpendam: Bakker, Van Laarhoven, Grootes (86. De Jong), Hollander, Philips (80. Mhedbi), Van Eeuwen, Blom, Z. Cramer (46.Komen), Pijnaker, Postma, Volmer.

De Rijp: Timmer, Huider (84. Deitmers), J. Cramer, Jonk, Van Aalderen (73. Melten), Koster, Rollman, Poel, Rijser, Hoffs, Visser.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen