Fortuna Wormerveer kopje onder in Grootebroek

Dilsion Morsen (links) vecht een duel uit met Fabrizio Kruisland.
© Foto Theo Groot
Grootebroek

Fortuna Wormerveer is zondag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Op bezoek bij De Zouaven ging de ploeg van trainer Juan Fernandez Coto met 2-0 onderuit.

In een bij vlagen stevige wedstrijd werd het al snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Jammer genoeg betekende dat wel dat er maar weinig kansen werden gecreëerd. Het duurde zelfs veertig minuten voordat de eerste grote genoteerd kon worden. Na een prima aanval over de rechterkant kwam De Zouaven-middenvelder Roy Janssens in een uitstekende positie om uit te halen. Fortuna Wormerveer-doelman Halil Suzulmus had echter een prima redding in huis. Net zoals hij dat ook in de rebound had op het schot van Fabrizio Kruisland.

Na de onderbreking lukte het Fortuna Wormerveer opnieuw niet om serieus gevaar te stichten. De Zouaven-spits Dennis van Tricht slaagde daar wel in. Zo was hij met een kopbal uit een vrije trap in de buurt van de openingstreffer, bracht hij teamgenoot Max Boukens in kansrijke positie bij een andere vrije trap en werd hij later op het allerlaatste moment van de bal gelopen.

Tien minuten voor tijd was het wel raak toen Janssens vanaf rechts een prima pass op Van Tricht gaf. Laatstgenoemde benutte de niet te missen kans. Het had als logisch gevolg dat Fortuna Wormerveer meer risico moest nemen om nog iets te forceren. De ruimte die ontstond werd optimaal benut door de thuisploeg. Jurre Duijn brak door op links. Hij haalde de achterlijn, behield het overzicht en vond de inkomende Yunus Bacaksiz.

Fortuna Wormerveer-verdediger Aram de Munnik had na afloop de pest in. ,,We hadden meteen al problemen met druk zetten. Op het middenveld stonden zij anders dan verwacht en we hadden tijd nodig om daar op te kunnen reageren. Het betekende niet dat we daardoor in gevaar kwamen, maar konden dus ook niet domineren. Na rust was dat anders, waren zij iets gevaarlijker en scoorden ze tien minuten voor tijd de 1-0. Toen knakte er iets bij ons en wist ik meteen dat het gedaan was.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek