De Ham stunt maar één keer en ligt uit bekertoernooi na dubbele ontmoeting met BZC

De Ham-aanvoerder Sjoerd Beets neemt het BZC-doel onder vuur.
© Foto Ronald Goedheer
Krommenie

De waterpoloërs van De Ham zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finales van het bekertoernooi. Zaterdag won het team uit Krommenie nog knap met 9-8 van BZC, maar een dag later slaagde De Ham er niet in om het karwei af te maken. In Borculo verloor de ploeg van Joachim de Ruijsscher met 15-9.

,,Na onze goede wedstrijd van zaterdag was dit wel een domper’’, zuchtte aanvoerder Sjoerd Beets. ,,We hebben in de tweede wedstrijd te veel goals tegen gekregen en zelf te weinig kansen benut. In het begin van de wedstrijd hadden we zes manmeers en daar hebben we er maar één van gemaakt. In ons beste gedeelte van de wedstrijd, hebben we dus nagelaten om te scoren. Dan weet je dat je het lastig krijgt. Verder hebben we als team niet zo goed gespeeld. We speelden wat te geforceerd en wilden te graag scoren met individuele acties. Dan verlies je uiteindelijk over twee wedstrijden van BZC.’’ Bij De Ham maakte Sam Boorsma (18) zijn debuut.

De waterpoloërs van De Zaan hebben in hun dubbele bekerontmoeting flink uitgehaald tegen eersteklasser BZC Brandenburg. Zaterdag won de ploeg van Johan Aantjes in Bilthoven al met 8-18 en zondagavond deed de Zaanse ploeg dat nog eens dunnetjes over met een 17-7 overwinning. Zo plaatste De Zaan zich zonder overmatige inspanningen voor de achtste finales van de KNZB-beker.

De Zaan had thuis in de eerste periode nog moeite om los te komen van de tegenstander uit Bilthoven. Door een schot van Jorrit Yperlaan kwam BZC Brandenburg zelfs met 0-1 voor en moest De Zaanse ploeg eventjes aan de bak. ,,In de eerste periode gingen we te veel mee in het tempo van Brandenburg’’, meende Don Rempt (17). ,,In de tweede periode gingen we als ploeg beter spelen. Ons tempo ging omhoog en we zetten sneller de tegenaanval in. We verdedigden scherper en de kansen die we kregen, benutten we ook. Zo kwamen we steeds beter in de wedstrijd en slaagden we er opnieuw in om die wedstrijd met grote cijfers te winnen.’’

Afgelopen weekeinde maakte ook de Griekse oud-international Andreas Miralis zijn debuut voor De Zaan. Na een schorsing van twee wedstrijden mocht hij nu voor het eerst meedoen bij de Zaandammers. ,,Dat is zo’n goede speler’’, zei Rempt. ,,Als team hebben wij er zoveel profijt van dat ervaren mannen als Miralis en ook Mick van den Bree nu met ons mee spelen. Ze sturen ons team aan vanuit het water. Zo komt er veel meer structuur in ons spel en gaan wij steeds beter spelen. Tegen Brandenburg zag je dat goed terug.’’

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen