Premium

Monnickendam-coach Ab Persijn trots na 7-3 zege op Zwaluwen’30

Monnickendam-coach Ab Persijn trots na 7-3 zege op Zwaluwen’30
Doelpuntenmaker Jesse Braspenning (achter) wist aan het einde van de eerste helft nog niet te scoren.
© Foto Erik Rietman
Monnickendam

De voetballers van Monnickendam etaleren dit seizoen ook in de eerste klasse hun kwaliteiten. Ook tegen het Hoornse Zwaluwen’30, dat zaterdag met 7-3 verslagen werd, kwamen ieders herkenbare talenten bovendrijven. Sommige spelers bleken zelfs wat nieuwe trucjes geleerd te hebben.

Naast het feit dat Barrie de Wolf en Jesse Braspenning van plek wisselden (laatstgenoemde belandde op het middenveld terwijl De Wolf naast nieuweling Jan Pieter van der Vis het centrum van de verdediging voor zijn rekening neemt) valt vooral de controlerende rol van middenvelder Donny Reugebrink op. Zaterdag bewees hij dat dit niet ten koste ging van zijn scorend vermogen. Na twee goals - met een afstandsschot op slag van rust bezorgde hij de thuisploeg een comfortabele twee doelpunten voorsprong en een helft later zorgde hij uit een vrije trap van zo’n dertig meter voor de 7-3 eindstand - heeft hij na vier wedstrijden nog maar één doelpunt minder dan zijn zeven van vorig seizoen.

Ook doelpuntenmachines Tom Pruim en Kid Ronday pikten weer hun doelpunten mee. Pruim scoorde na acht minuten de belangrijke openingsgoal op aangeven van Ronday, die op zijn beurt de 2-1 binnen kopte (spoedig na de gelijkmaker van Joost Feld) en de 6-2 binnenschoot vanaf elf meter nadat Mircle Elstak Reugebrink vloerde.

Ook Marc Root zal naar verwachting weer regelmatig voor het vijandelijke doel opduiken dit seizoen, wat Monnickendam vorig seizoen drie doelpunten opleverde en tegen Zwaluwen één. In de aanloop naar een corner van Reugebrink stoomde de rechtsback vanaf de middenlijn op naar het vijandelijke strafschopgebied om vervolgens hoog boven de rest de 4-1 binnen te koppen.

Mooiste

Een doelpunt van Braspenning behoorde vorig seizoen niet tot de vaste prikken bij de ploeg van coach Ab Persijn. Zijn eerste competitiedoelpunt in meer dan een jaar tijd was misschien wel de mooiste zaterdag. Jeffrey Gits, die in de eerste helft regelmatig medespelers in kansrijke positie bracht onder wie Ronday bij de 2-1, controleerde een diepe bal beheerst om deze vervolgens leep met de middenvelder mee te geven. Gits gaf genoeg stuit mee om het makkelijker te maken Zwaluwen-keeper Dirk Bakker met een verre lob te verschalken.

Toch verprutsten de Monnickendammers nog enkele grote kansen waaronder die vlak na de 4-1. Ronday kopte een voorzet tegen de binnenkant van de paal, waarna Bakker de bal van de lijn grabbelde en deze na een lage omhaal van Persijn nogmaals door de Hoornaars van de lijn gehaald werd.

En ondanks de iets minder aanvallende instelling van de thuisploeg, scoorden de bezoekers driemaal. Bij de derde, waarbij een vrije trap van Joey Papamelodias van richting werd veranderd door Pieter Koopman, trof niemand blaam. Maar dat geldt niet voor de tweede, vond Persijn achteraf. Dezelfde Koopman ontsnapte aan linksback Danny Persijn en kon niet meer worden bijgehaald door de andere Monnickendammers waarna hij de 5-2 langs Monnickendam-keeper Dani Koster tikte. „Als je zoveel doelpunten voor staat verdwijnt de scherpte. Toch ben ik supertrots. We hebben ons goed gemanifesteerd tegen een ploeg die de laatste jaren alleen maar eerste klasse en hoofdklasse heeft gespeeld. Ik kan alleen maar lachen vandaag!”

Monnickendam: Koster; Root, De Wolf, Van der Vis, D. Persijn (71. N. Rensen), Braspenning (84. Zivkara), Reugebrink, Moustafa, Gits, Pruim (77. Binken), Ronday.

Zwaluwen’30: Bakker; Vlasman (46. Verlaat), Papamelodias, Rive, Den Boer, Van Ooijen (64. Hand), Huitema, Meholli (55. Schaap), Elstak, Koopman, Feld.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen