Premium

Schrik zit erin bij Alliance na zware klap Eva Zylstra: ’Gelukkig lijkt het mee te vallen’

Schrik zit erin bij Alliance na zware klap Eva Zylstra: ’Gelukkig lijkt het mee te vallen’
Haarlem

In de wedstrijd tussen Schaerweijde en Alliance ging het na afloop niet over de puntendeling. Alliance-speelster Eva Zylstra kreeg zo hard een bal op haar hoofd, dat ze buiten bewustzijn raakte en met een ambulance moest worden afgevoerd.

Gelukkig bleek na onderzoek dat het naar omstandigheden meevalt. Dat wil zeggen dat ze er bovenop komt, want even vreesde coach Kasper Vrolijk voor een heel ernstige situatie. ,,Hoe ze erbij lag, zag er echt niet goed uit”, vertelt hij. ,,Het was heel heftig om te zien. Ze is inmiddels onderzocht en het lijkt mee te vallen, maar ze is er zeker even uit. We hopen natuurlijk allemaal dat ze snel en goed herstelt.” Na overleg werd besloten de wedstrijd wel door te spelen, Alliance kwam op 0-2 maar gaf de overwinning uiteindelijk toch nog weg: 2-2.

Rood-Wit, net als Alliance spelend in de overgangsklasse B, won met 3-0 van QZ. Daarmee bevestigde de ploeg maar weer eens dat de goede start geen toeval is. Rood-Wit staat tweede en dat is volgens coach André Morees ook wel waar zijn team hoort te staan. ,,Maar dat wil ook weer niet zeggen dat het vandaag heel makkelijk was hoor. We hebben aardig gespeeld, maar soms ook onnauwkeurig.” Volgende week spelen Rood-Wit en Alliance tegen elkaar.

Het lukte promotieklasser HBS bijna een puntje te pakken in en tegen Rotterdam. En dat was verrassend te noemen, aangezien de thuisploeg een 4-0 voorsprong pakte. Onder meer dankzij twee goals van Lisa Bok kwam HBS terug tot 4-3. ,,En we hadden nog de kans op de gelijkmaker”, zegt coach Jeroen Tuininga, die door de comeback met een goed gevoel van het veld ging. ,,Natuurlijk was het helemaal mooi geweest als we nog die vierde hadden gemaakt, al was het dan wel een gestolen puntje geweest. Over de hele wedstrijd gezien hebben we terecht verloren, maar ik hoop dat we de energie van het laatste kwart meenemen naar volgende week. Je ziet nu wat je daarmee kunt bereiken.”

HBS mag van Tuininga wat meer lef tonen. ,,We moeten een beetje geloven in onszelf. Vorig jaar speelden we om kampioen te worden, nu om niet te degraderen. Daarmee sta je anders op het veld. Maar we mogen best wat meer laten zien en opportunistischer spelen.”

Haarlem, spelend in de eerste klasse, had een middag om snel te vergeten. Het vorig jaar uit de overgangsklasse gedegradeerde Naarden kwam op bezoek en ondanks een vroege Haarlemse voorsprong werd het 1-5. ,,Meer dan terecht”, geeft coach Pieter Vlek toe. ,,We zijn afgetroefd op felheid. Naarden deed het tot nu toe nog niet zo best, maar ze gaan denk ik hoog eindigen. Zij waren echt de verdiende winnaar.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen