Premium

Eerste winst waterpoloërs VZV bij zowel mannen als vrouwen

Eerste winst waterpoloërs VZV bij zowel mannen als vrouwen
IJmuiden

De eerste winst van VZV is binnen voor zowel de mannen (16-17) als vrouwen (11-7), respectievelijk uit tegen Livo in Aalten en thuis tegen EZC uit Enschede.

Ruim een minuut voor tijd tekende Jesse de Boer voor de winnende treffer bij VZV. Begin derde kwart hadden de IJmuidenaren door twee doelpunten van Bas Vrijhof en Mike Blok (9-13) al een klein verschil gemaakt. De drie punten smaakten ‘prima’ op de lange terugreis uit Oost-Nederland.

VZV-coach Henk Mors won op de door hem gewenste manier. ,,Twee mooie schoten uit de tweede lijn van Elodie Smit zette ons op 7-2. Daarna werd het slordig en kwamen ze terug tot 9-6. Door Meike Duineveld en Gitta Mors werd het gelukkig nog 11-6 en was het een kwestie van uitspelen. Het spel wordt elke week beter.’’

De mannen van ZV Haerlem wonnen het bekerduel met 19-4 van Arethusa uit Oss. De vrouwen moesten in het competitietreffen thuis de punten (7-10) laten aan HBW (SG) uit Hilversum-Bilthoven.

ZV Haerlem was in de tussenronde van het bekertoernooi heer en meester ten opzichte van de Brabantse derdedivisionist. Steffan Köhnke scoorde zes keer.

ZV Haerlem was niet scherp genoeg volgens aanvoerder Jitske Rijpkema. ,,Het was heel teleurstellend. We kwamen onze afspraken niet na en toonden weinig lef.’’

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen