Premium

Demi Hilterman heldin op ’t Kopje door in laatste seconde gelijkmaker binnen te slaan

Demi Hilterman heldin op ’t Kopje door in laatste seconde gelijkmaker binnen te slaan
Vreugde bij Bloemendaal na de 4-4 gelijkmaker tegen Laren.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Bloemendaal

De vrouwen van Bloemendaal speelden zondagmiddag met 4-4 gelijk tegen Laren. Een hoofdrol was er voor Demi Hilterman, de strafcornerspecialist die dit seizoen overkwam van HBS.

In de slotseconde sloeg Hilterman namelijk de vijfde Bloemendaalse strafcorner tegen de Larense plank, haar eerste competitietreffer dit seizoen. ,,Eindelijk”, jubelde de dolblije Hilterman na het laatste fluitsignaal.

In de negenenzestig minuten en, pakweg, vijftig seconden voordat het feest losbarstte op ’t Kopje had het talrijk opgekomen publiek een wedstrijd gezien met meerdere gezichten. De thuisploeg startte beroerd en in een veel te laag tempo en keek na tien minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Twee keer was Bente van der Veldt namens Laren de Bloemendaalse verdediging veel te snel af. Waarna de ploeg van coach Jeroen Visser zich herpakte en ging werken aan een veldoverwicht. Dat resulteerde vlot in de aansluitingstreffer, een soort goochelbal van Ylene Sijnesael. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de gastvrouwen. Deze keer was Sijnesael alert na een afgeketste strafcorner door Demi Hilterman: 2-2.

Initiatief

Met de gelijke stand in de pocket greep Bloemendaal vervolgens het initiatief, al kreeg ook Laren nog de nodige scoringskansen. Die bleven evenwel onbenut, waarna Bloemendaal in het derde kwart meedogenloos toesloeg. De door Nine Rijna hard ingeslagen bal werd door Michelle van der Drift slim verlengd: 3-2.

Die voorsprong gaf de thuisploeg weer uit handen, toen Elin van Erk een strafcorner ongehinderd mocht binnen meppen. Waarna Nine Rijna een domme actie bestraft zag worden met een gele kaart en de bijbehorende tijdstraf en Laren profiteerde van de numerieke meerderheid. Na geklungel in de Bloemendaal-defensie liet Flo Klinkhamer de 3-4 aantekenen.

Dat leek ook de eindstand te worden, totdat Hilterman in de laatste seconde toch nog de luid bejubelde gelijkmaker binnen ramde. ,,Ik keek naar de bank toen we die strafcorner kregen”, wist Hilterman na afloop. ,,Jeroen gaf aan dat ik hem moest slaan. En ik moet zeggen, hij zat er lekker in.”

Voor Hilterman was de treffer een soort van bevrijding. ,,Op de training vliegen mijn strafcorners er achter elkaar in. Het benutten van strafcorners is natuurlijk ook waarvoor ik naar Bloemendaal ben gehaald. In de competitie lukte het maar niet, tot vandaag. Ik heb al mijn gram gelegd in die laatste slag die ons nog een punt oplevert en ben nu ook ontzettend blij.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen