Premium

Hoofddorp neemt met 3-1 zege revanche op ruime nederlaag tegen DSOV

Hoofddorp neemt met 3-1 zege revanche op ruime nederlaag tegen DSOV
Mohamed Chih vecht een duel uit met Hicham Lechkar (midden).
Hoofddorp

Hoofddorp had zijn lesje geleerd van de pandoering van april 2019 (0-4). Nu mocht DSOV met een terechte 3-1 nederlaag terug naar Vijfhuizen.

Zo nu en dan deed de eerste helft van de derby in de eerste klasse gewoonweg pijn aan de ogen. Veel duels dat wel, maar zoveel balverlies verwacht je niet in een confrontatie op dit niveau.

Na enkele aanpassingen van de oefenmeesters werd het na de rust vele malen aantrekkelijker. Zo waren de eerste tien minuten al zoveel leuker dan de gehele eerste 45 minuten waarin slechts één keer iets viel te genieten. Nou ja, twee keer, want voordat Erwin Smajic de 1-0 maakte schoot de middenvelder nog op de vuisten van doelman Tarek Kharboutli.

,,Wat ik eigenlijk gewoon het ergste vind is dat we weinig beleving lieten zien. Deze wedstrijd wordt altijd staat altijd dik gearceerd in de agenda, maar ik kon dat niet terugzien”, moest DSOV-trainer Bart Jansen toegeven. ,,We waren alleen na de 3-1 kansrijk maar toen was het al te laat. We hadden vandaag nergens recht op.”

Met Loet de Kwant als spits hoopte Jansen op een herhaling van de afgelopen drie wedstrijden waarin DSOV voetballend goed voor de dag kwam. De Kwant kwam teveel in de duels en dat is niet zijn spel. Met Spiros Lomis als invaller na de rust hoopte Jansen ook in de ’zestien’ oorlog te kunnen maken.

Aanvankelijk leek dat plan te slagen met de gelijkmaker van Lomis, die een voorzet van Lars van Rijn - overgekomen van Hoofddorp - succesvol afrondde.

Daarvoor had Martijn Tjon-A Njoek de 2-0 moeten maken, maar stuitte op Kharboutli.

Mohamed Chih schoof op het uur de bal in de verre hoek vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. Op een afgemeten voorzet van Chih zorgde Tjon-A Njoek voor de beslissing.

Waar DSOV snel punten moet gaan pakken, is Hoofddorp in een wat rustiger vaarwater terechtgekomen. In 2018 startte Hoofddorp met drie nederlagen. ,,Nu hebben we zeven punten. Dat is wel even een verschil. Vorig jaar liep het gewoon niet en daarom stonden er vandaag ook maar drie spelers van afgelopen seizoen in de basis.”

Op 14 april 2019 verloor Hoofddorp met 0-4 en alleen Yannick Steffens stond toen ook in de basiself. Zo kan het snel verkeren, zag ook Jansen. ,,Als je de grip mist op het middenveld, wordt het lastig.”

Abram is duidelijk in hoe het dit seizoen moet verlopen. ,,Heel snel 33 punten halen, want veilig zijn op de laatste speeldag wil ik niet nog een keer meemaken.”

Hoofddorp Zuidema; Some, De Vetten, Steffens, Zeefuik; Smajic (67. Vermeer), Groenbast (78. Bakrine), Te Vrede; Chih, Tjon-A Njoek (86. Middelkoop), Schmeltz.

DSOV Kharboutli; Marchena, Duijtshoff, B. Carolina, J. Carolina (70. Rathebe); De Randami (46. Malhi), Lechkar, Kerkeboom; V. de Kwant, L. de Kwant (46. Lomis), Van Rijn.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen