Den Helder Suns richt zich als collectief op en laat Weert met een nederlaag achter

Den Helder Suns richt zich als collectief op en laat Weert met een nederlaag achter
Weert

De tweede opeenvolgende zege van Den Helder Suns was voor Peter van Noord een statement waar de coach trots op kon zijn. Omdat zijn ploeg zich collectief oprichtte toen de wedstrijd bij Weert daarom vroeg, 72-81.

De eerste helft, werd halverwege in de Helderse kleedkamer gezamenlijk geconstateerd, was niet des Suns geweest. De achterstand van dertien punten op dat moment dus logisch.

,,Met een staaltje volwassen basketbal van een jonge ploeg werd het gerepareerd’’, zag Van Noord. Die wat omzettingen in het spel goed liet uitpakken. Maar vooral genoot van de wijze waarop zijn ploeg de wedstrijd in het noorden van Limburg volledig naar zijn hand zette.

En toen de thuisclub eenmaal was achterhaald om daarna achtergelaten te worden, de gewonnen wedstrijd professioneel uitspeelde. ,,Want we hebben het hier, tegen een ploeg die zich ten opzichte van vorig jaar behoorlijk versterkte, zeker niet cadeau gekregen.’’

Met zes spelers in de dubbele cijfers constateerde Van Noord een unicum sinds de rentree drie jaar terug. Josh Williams en Michael Miller waren met ieder 16 punten de voortrekkers.

De bijdrage van Yarick Brussen, 15 punten en 14 rebounds, deed er zeker zoveel toe. Net als de 14 punten van Nino Gorissen, volgepropt met pijnstillers vanwege een aanstaande kaakoperatie.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen