Zaalvoetbalsters Reiger Boys zetten Team Alkmaar brutaal opzij

Kes Androg zet namens Reiger Boys Aaike Verschoor de voet dwars. Keepster Jacky Reus is paraat.
© Foto Martin de Haan
Alkmaar

Een derby én een topper was het zo vroeg nog in het seizoen. De strijd tussen Team Alkmaar en Reiger Boys. Met toch wel een enigszins verrassende winnaar. De bezoekers uit Heerhugowaard toonden immers in de slotfase nog veel veerkracht en wonnen in De Meent met 3-5.

,,Of ik verbaasd ben dat we nu bovenaan staan?”, vroeg Reiger Boys-coach Monique van der Rijst hardop. ,,Als ik eerlijk ben. Niet heel erg. We hadden vorig jaar na de winterstop al een erg goede reeks en die lijn zetten we nu voort. We hebben ook nagenoeg dezelfde ploeg, dus we hoefden niet te bouwen aan een nieuw team.”

Al was iedereen het erover eens dat de eerste helft van de topper niet om aan te zien was. ,,De slechtste eerste helft ooit”, vond Team Alkmaar-coach Gerard Timmers. ,,Matig en rommelig”, aldus Van der Rijst.. Team Alkmaar kwam nog wel op voorsprong, maar kon die leiding niet vasthouden. ,,We leveren de bal zomaar in”, was Timmers ’not amused’. ,,Het was vandaag echt Sinterklaas van onze kant. Al wil ik daarmee de prestatie van Reiger Boys zeker niet te kort doen. Zij waren dynamisch en fit, zetten ons goed onder druk en hebben verdiend gewonnen.”

Na rust leken de bezoekers dan ook snel de mokerslag uit te delen door uit te lopen naar 1-3. Maar de geroutineerde thuisploeg kwam toch nog langszij en leek op hun beurt het treffen naar zich toe te trekken. Nota bene de enige ervaren kracht bij Reiger Boys, Chantal Hendriksen werd de matchwinner door matig verdedigen resoluut af te straffen, waarna een ’alles-of-niets-offensiefje’ van de Alkmaarders alleen nog een vijfde tegentreffer tot gevolg had. Van der Rijst was trots op de progressie die haar team heeft geboekt. ,,Een jaar geleden zouden we er na de 3-3 zeker op zijn gegaan, maar we zijn enorm gegroeid en dat is heel leuk om te zien.” Timmers keek alweer vooruit. ,,De competitie gaat over achttien wedstrijden, dus er is nog niks aan de hand. Gewoon weer hard trainen deze week.”

Team Alkmaar - Reiger Boys 3-5 (1-1). Woldhuis 1-0, Spaan 1-1 en 1-2, Boes 1-3, Van Ee 2-3 en 3-3, Hendriksen 3-4, Barendse 3-5.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar