Man in gestolen auto aangehouden na achtervolging door Purmerend

© Foto: ANP/Lex van Lieshout
Purmerend

Een 33-jarige man in een gestolen auto is vrijdagavond aangehouden na een politie-achtervolging door Purmerend. Tijdens de achtervolging raakte hij een tegenligger en reed hij zijn banden lek. Hij bleek bovendien onder invloed.

De politie kreeg omstreeks 20.30 uur melding dat een auto een controlepunt met automatische nummerplaat herkenning (ANPR) was gepasseerd. Het voertuig stond geregistreerd als gestolen.

Agenten troffen het voertuig even later aan op de kruising van de Gorslaan en de Koningsvaren. De auto stond stil voor het verkeerslicht. Toen de agenten hun dienstwagen voor de gestolen auto zette, stuurde de verdachte zijn auto om de politiewagen heen en ging ervandoor.

Een achtervolging door Purmerend volgde, waarbij de verdachte regelmatig het fietspad pakte en ook een stuk tegen het verkeer inreed, aldus de politie. Hierbij werd een tegenligger geraakt. Doordat de verdachte de banden van zijn auto lek reed, ging zijn snelheid drastisch omlaag en kon hij tot stilstand worden gedwongen. Hierbij reed hij nog enkele malen tegen een politieauto aan.

De bestuurder bleek onder invloed van alcohol of drugs. Van hem is bloed afgenomen. Het bloedmonster zal door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden onderzocht. Hiervoor zal de man nog toestemming moeten geven. Hiertoe was hij na zijn aanhouding niet in staat.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen