Odin’59 kleineert Harkemase Boys op eigen terrein met klinkende 0-6 zege [video]

Harkema

Odin’59 bezorgde het ambitieuze Harkemase Boys zaterdagmiddag op eigen terrein een heuse oorwassing. De Heemskerkers zetten de tot dan toe ongeslagen Friezen pijnlijk op hun plek: 0-6.

Een bliksemstart leidde het doelpuntenfestijn voor de bezoekers in. Met amper twee minuten op de klok bereikte Odin-keeper Joost Meendering de weggespurte Sietse Brandsma. Met een subtiele lob verschalkte de van BOL overgekomen spits Boys-doelman Erick Jansema. Het betekende zijn vierde treffer in geel van Odin.

In de tussentijd overtuigde Odin door gedisciplineerd vanuit de beproefde 5-3-2 organisatie te spelen. „Onze verdedigers speelden een vrijwel foutloze wedstrijd”, analyseerde trainer Anthony Correia zijn ploeg. „Voorin waren we scherp en gretig.”

En omdat ook de middenlinie naar wens functioneerde, lag een zege op sportpark de Bosk in het verschiet. Het was een kwestie van de zoekende opponent ontmoedigen door de angel uit vrijwel elke aanval te halen. Om vervolgens in de omschakeling zelf direct in kansrijke positie te komen.

Voor Odin waren de mogelijkheden om al in het eerste bedrijf ruimer afstand te nemen van de nummer 3 op de ranglijst, talrijk. En waar Thom de Vries nog een intikker gekeerd zag worden, kopte Jim Hulleman kort voor de pauze de 0-2 binnen op een perfecte voorzet van de voet van Lars Boekel.

Diezelfde rechterverdediger zette vroeg in de tweede helft de bal opnieuw loepzuiver voor. Nu vond hij het hoofd van Dustin Mijnders.

De van ADO’20 overgekomen centrale verdediger gaat met de week beter spelen. Door ook de 0-6 voor zijn rekening te nemen, kreeg Mijnders deze middag een extra beloning voor zijn goede optreden. „Dit is echt mooi voor Dustin. Twee treffers en verdedigend geweldig, net als vorige week trouwens”, aldus Correia.

Harkem. Boys-Odin’59 0-6

2. 0-1 Brandsma, 43. 0-2 Hulleman, 49. 0-3 Mijnders, 65. 0-4 Brandsma, 69. 0-5 Brandsma, 81. 0-6 Mijnders

Odin’59: Meendering, Eekhout, Boekel, Hulleman, Scheffer, Willemse, De Vries (78. Dikker), Halman (69. Jager), Tros, Mijnders, Brandsma (69. Driever).

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen