Premium

De nog foutloze handbalsters van VZV laten ploegen bibberend naar ’t Veld komen

1/2
’t Veld

Dat de handbalsters van JuRo Unirek/VZV tegenwoordig niet per se op de top van hun kunnen moeten zijn om grote namen als Quintus achter zich te laten, is een compliment op zich. Zelfs zonder echt groots te presteren werd de voor dit weekend nog nummer drie van Nederland puntloos (23-19) naar de uitgang verwezen. In die fase zit VZV nu.

Haast met angst en beven werd het bezoek van de formatie uit Kwintsheul de afgelopen seizoenen tegemoet gezien. Waar het inmiddels andersom is en ploegen de reis naar ’t Veld liever overslaan.

Die status heeft het team van trainer Rolf Schulte te pakken. Met deze vijfde zege op rij als terechte beloning.

En daardoor nog foutloos in dit eredivisieseizoen. Wel een redelijk moeizame overwinning ditmaal. ,,Het ging dan ook om de nummer twee tegen drie’’, was Schulte in dat opzicht niet direct verrast.

Het viel hem wel op dat de bezoeksters met name in de beginfase een stuk hongeriger waren. ,,We werden in die periode afgetroefd op felheid’’, zag hij. Maar na een 1-5 achterstand rechtte VZV de rug om bij 9-9 weer op gelijke hoogte te komen.

Op dat moment stond Iris Hoekenga al onder de lat bij de thuisploeg. Een doelvrouw achter Amber Zomerdijk die liet zien er ook te kunnen staan als het moet. ,,Voor haar ook prettig om te weten dat ze er niet alleen voor staat. En lekker dat ik minuten kan maken’’, zei de keepster na afloop.

In een eerste invalbeurt capituleerde zij slechts één keer. Het betekende de 10-10 ruststand. Zoals wel vaker schakelde VZV in het tweede bedrijf ook dit keer een tandje bij om met 19-12 al een onoverbrugbaar gat geslagen te hebben.

Dat bleek, mede door opnieuw uitstekend handelen van Hoekenga, inderdaad niet meer te repareren voor Quintus: 23-19. Zij hield de poort gesloten toen haar formatie twee tijdstraffen op hetzelfde moment moest overleven.

,,Amber had haar dag niet. Dat kan gebeuren. Het is bijna onmogelijk om iedere week op topniveau te presteren. Heerlijk om dan keepsters als Iris en Lisanne Bakker achter de hand te hebben. Ze viel geweldig in’’, was Schulte lovend.

Overigens niet alleen over Hoekenga. ,,Ik vond ook Silvana Koppe uitstekend invallen, net als Florance Kos. Het kan perfect opgevangen worden als iemand het wat minder goed doet.’’

Visitekaartje

Voor Hoekenga was het zonder twijfel een heerlijke avond. ,,Of ik mijn visitekaartje heb afgegeven? Ik hoop van wel. Het ging hartstikke goed. Beter dan tijdens de uitwedstrijd tegen SEW. Erg prettig om te merken dat ik stappen maak.’’

En ook in dat opzicht mag dit vooralsnog ongenaakbare VZV zich rijk rekenen. Op bezoek bij het eveneens nog foutloze VOC wordt volgende week uitgemaakt wie de echte nummer één is.

Topscorers VZV: Kolken (5), Jimmink (4), D. Koppe, Kos (3), S. Koppe, Kramer, Prak (2), Trabelsi, Vlug.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen