Premium

Jonker eist dat Telstar opgelegde kansen afmaakt: ’Ook als je pas achttien jaar oud bent’ [video]

Jonker eist dat Telstar opgelegde kansen afmaakt: ’Ook als je pas achttien jaar oud bent’ [video]
Oss

Als je alleen op de keeper afgaat dan moet je scoren, vindt Telstar-trainer Andries Jonker. En dat is iets wat bij Telstar veel beter moet, zo bleek ook zaterdag bij het gelijkspel (2-2) in tegen TOP in Oss.

Daar gaan we weer, zal menig Telstar-fan vrijdagavond hebben gedacht toen de witte leeuwen in de negentiende minuut door een curieuze eigen doelpunt van Shaquill Sno op achterstand kwamen. Telstar domineerde de wedstrijd, maar bij de eerste de beste kans voor de tegenstander lag de bal achter de ongelukkige keeper Anthony Swolfs.

Bovendien had Telstar een enorme kans om zeep geholpen. Na vijf minuten had spits Reda Kharchouch de bal voor het intikken. Doelman Damien Perquis leek al geklopt, maar Kharchouch schoot de bal naast. ,,Zo’n bal moet je maken, geen excuus”, was Jonker hard voor zijn spits. ,,In de tweede helft krijgt Elayis Tavsan een zelfde soort mogelijkheid. Zelfde verhaal, ook als je pas achttien jaar oud bent.”

Ook verdediger Benaissa Benamar haalde het gebrek aan effectiviteit van zijn team aan. ,,Als je eerste mogelijkheid benut, sta je 1-0 voor en ga je vanzelf lekkerder voetballen. We hadden vandaag kunnen winnen, maar we geven de doelpunten weg door slordig verdedigen. We krijgen twee minuten voor rust een tegentreffer, dat is onnodig.”

Jonker zal tevreden zijn met de woorden van Benamar, want de Amsterdammer had flink de pest in het doelpunt van Philippe Rommens. Shaquill Sno leed slordig balverlies op het middenveld, waarna TOP Oss de counter goed uitspeelde. ,,In de 43e minuut moet je dat risico niet lopen. Dan kun je in de rust bespreken hoe je de overwinning binnen gaat halen.”

Jonker eist dat Telstar opgelegde kansen afmaakt: ’Ook als je pas achttien jaar oud bent’ [video]
Sprangers in duel met Rommens.
© Foto Orange Pictures / Bert van Berkum

Ondanks zijn slechte eerste helft bleef Shaquill Sno negentig minuten op het veld staan. Jonker: ,,Vooraf was al duidelijk dat Sprangers en Kharchouch geen negentig minuten konden spelen. Als ik Sno zou er af zou halen, was ik al door mijn drie wissels heen geweest.”

Uiteindelijk kon Jonker goed leven met de remise. ,,Vooraf heb ik gezegd dat we moesten winnen, maar je kunt niet zeggen dat dit onterecht is. Beide teams hebben kansen gehad. Het had ook 6-6 kunnen zijn.”

Bovendien had Telstar bij de 1-1 niets te klagen over de arbitrage. Reda Kharcouch controleerde de lange bal van Anthony Berenstein met de arm. De Haarlemse scheidsrechter Robin Gansner keurde het doelpunt desondanks goed.

In de tweede helft tekende de spits, die de voorkeur kreeg boven de niet geheel fitte Glynor Plet, ook voor zijn vierde competitietreffer. De spits benadrukte dat Telstar blij moest zijn met een punt na drie nederlagen. ,,Het was vandaag hetzelfde verhaal als de afgelopen weken. De vorige weken hadden we niets. Nu een punt.”

TOP Oss-Telstar 2-2

19. Sno (eigen doelpunt) 1-0, 33. Kharchouch 1-1, 43. Rommens 2-1, 51. Kharchouch,

TOP Oss Perquis; Opdam, Asmelash, Pique, Stuij van den Herik, Fleuren; Kaak, Rommens, Celik (67. Overgoor); Gravenberch (67. Stroo), Langedijk (78. Hutten)

Telstar Swolfs; Berenstein, Korpershoek, Benamar, Sno; Najah, Gilmour, McGuane (82. Lynen; Sprangers (66. Plet), Kharchouch (76. Bronkhorst), Tavsan

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen