Premium

Gepassioneerd ZAP maakt van handbal tegen Quintus 2 collectieve belevenis

Gepassioneerd ZAP maakt van handbal tegen Quintus 2 collectieve belevenis
Riekie Singer kan haar bijdrage voor ZAP na een langdurige blessure steeds meer uitbreiden.
© Archieffoto
Breezand

De missie om thuis alles te winnen staat na drie competitiewedstrijden nog pal overeind, 28-20. Maar de wijze waarop dat tegen Quintus 2 gebeurde liet ZAP onder Ronald van de Kamp nog niet eerder zien. Logisch dus dat de coach deze vorm van beleving zo graag ook eens op verplaatsing terug zou zien.

Want het verschil tussen handbalsters in den vreemde en voor eigen volk is aanzienlijk. Dat scheelt nu al een paar punten op de begroting. Los daarvan moest Van de Kamp na deze wedstrijd tegen reserves van een club die sinds vorig seizoen over de breedte inleverde, vooral positivisme prediken.

Over speelsters als Caro Verheul die hij onder zijn aandacht grote stappen ziet maken. Een keepster, Tessa Oele, die geprikkeld was omdat ze het vorige duel niet mocht starten en die frustratie nu omzette in een vorm waar ze nauwelijks te passeren was.

Met haar reddingen, gevoegd bij aanvallen aan de andere kant die vrijwel stuk voor stuk in de prijzen vielen, maakte ZAP, met tien speelsters die een aandeel in de productie hadden, er in de eerste helft een oorwassing van (17-5).

Natuurlijk scheelde het dat sommigen bij Quintus de reis niet helemaal voltooiden. Maar een halte eerder al, met de hoofdmacht in ’t Veld, moesten uitstappen. Waardoor er in Kwintsheul nachtpermissie moest worden aangevraagd voor junioren die de selectie aanvulden.

Maar dan nog was de wijze waarop de jonge thuisclub huis hield een vorm van spierballentaal. Met Riekie Singer, die na haar lange absentie steeds vaker bij kan dragen, inmiddels als moeder overste. En nóg meer waarde in de schaal kan leggen als ze de momenten waar ze nu voor eigen succes ging met anderen deelt.

In dit geval kon ook haar wil om te slagen worden uitgelegd in het kader van de enorme beleving op de vloer. Waar met name Tess Ammerlaan de aandacht opeiste. Nu eens niet alleen als topschutter. Maar veel meer nog met haar bijdrage in de verdediging die daardoor hecht was en dicht bleef.

In woord en gebaar trad de groeibriljant op persoonlijke titel uit de schaduw waar ze zo lastig bereikbaar heet te zijn. Zij creëerde de marge die bij 20-6 maximaal was en daarna inzakte omdat Van de Kamp de verre toekomst ook dichterbij liet proeven.

Topscorers ZAP: Tess Ammerlaan 6, Riekie Singer 4, Femke de Vries, Dille Alkemade, Caro Verheul en Bojoura Appelman ieder 3.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen