Echte scherpte ontbreekt bij wisselvallig FC Marlène

Heerhugowaard

Het loopt dit seizoen nog verre van gesmeerd bij FC Marlène. Dat bleek bij de tweede thuiswedstrijd in de Waardergolf. De Heerhugowaardse ploeg moest een gelijkspel toestaan aan het tot vrijdagavond nog puntloze TPP/Feyenoord, dat zo’n veertig seconden voor tijd op 4-4 kwam.

Die gelijkmaker was een hard gelag voor FC Marlène. Met een time-out hoopte coach Carlo van der Waals zijn team voor het restant van het duel tegen de Rotterdammers nog aan de gang te krijgen, het kwaad was echter al geschied. De scherpte en finesse, die vrijdag bij de thuisploeg ontbrak, kwamen er ook in de korte fase van powerplay niet aan te pas. Vlak voor de zoemer klonk had Ismael Hamdaoui de bal bij de tweede paal voor het inschieten, maar hij richtte net naast het doel van de uitblinkende Koen van der Leeden. Ook die kans bleek dus, net als legio andere, niet aan Marlene besteed.

Het wisselvallige Marlène had een zege goed kunnen gebruiken om aansluiting te houden met de top van de eredivisie. En de ontmoeting met de Feyenoorders begon ook aardig. Al na vier minuten was het raak toen Illias Bouzit na een combinatie met Hamdaoui scoorde. Meteen na de aftrap konden de bezoekers de schade herstellen. Dat Marlène niet bij de les was, werd in de twaalfde minuut zichtbaar toen Feyenoord zelfs op voorsprong kwam. De gebroeders Verhaar, die tegen hun oude club speelden, zorgden dat Marlène toch met een voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. Felix tikte de bal binnen na een steekpass van Nigel Wijdenbosch en Wessel hakte de bal binnen na een gestrande actie van Nabil Akaazoun, 3-2.

Zeven minuten na rust schoot Hamdaoui raak uit een vrije trap en leek Marlène op weg naar de derde competitiezege. Maar dat liep dus heel anders dan verwacht af.

FC Marlène - TPP/Feyenoord 4–4 (3-2). 4. Bouzit 1-0, 4. Rojer 1-1, 12. Ozbilek 1-2, 17. Felix Verhaar 2-2, 20. Wessel Verhaar 3-2, 27. Hamdaoui 4-2, 28. Pop 4-3, 40. Rojer 4-4

Meer nieuws uit Sport Alkmaar