Premium

Zeemacht en Texel voldoen aan verwachting in eerste divisie zaalvoetbal

Zeemacht en Texel voldoen aan verwachting in eerste divisie zaalvoetbal
Pieter-Jan Eelman (rechts) gaat het duel aan voor Texel ’94.
© Foto Evalien Weterings
Winsum

Zoals verwacht heeft Zeemacht zich op bezoek bij Futsal Winsum aan de regels gehouden: 3-6. ,,Want ik denk dat zij ergens bij de onderste vier eindigen, waar wij natuurlijk bovenin mee willen draaien’’, aldus invalcoach Harald de Klerk na afloop van het treffen.

Daarmee benadrukte hij vooral dat zijn team toch net over wat meer kwaliteiten beschikt. Al zijn dat in de praktijk vaak de moeilijkste wedstrijden. Want ook nu werd de zege Zeemacht niet in de schoot geworpen. ,,Met name in de eerste helft maakten wij onszelf behoorlijk moeilijk’’, blikte De Klerk terug. Na de openingstreffer van Ingmar Waard mocht de gastheer zelfs brutaal op voorsprong komen. De Klerk: ,,Pas daarna ging bij ons de knop weer om. Het tempo omhoog, we zaten er korter op.’’ Het leverde de gelijkmaker van Jordy Bos op: 2-2. ,,Nog geen minuut later kregen wij er eentje om de oren en vervolgens begon het pas weer te lopen. Alsof ze soms wakker geschud moesten worden.’’ Vlak voor de rust bracht Waard zijn ploeg langszij en na de thee maakte hij zijn derde: 3-4. Via Dario Wassenburg en ook nog Melvin Damsma werd de overwinning alsnog veiliggesteld. ,,We zijn in de tweede helft totaal niet meer in de problemen gekomen.’’ Na een matige seizoenstart, met een nederlaag en remise, lijkt het team dat voor de zomer nog op het hoogste niveau speelde de draai nu toch redelijk gevonden te hebben.

Het voorbeeld van de ploeg uit Den Helder werd moeiteloos gevolgd door Texel ’94. In eigen huis was de formatie van oefenmeester Martijn de Veij veel te sterk voor laagvlieger ONR: 6-2. Een resultaat dat de verstandhouding in deze eerste divisie ook treffend weergaf. Overigens kwam die winstpartij eveneens tot stand na een enigszins moeizaam eerste bedrijf. ,,We speelden in een nieuwe zaal. Hadden we nog niet eens in getraind. Het tempo lag laag en dat bleek ONR ook prima te vinden. Het was vooral nog even wennen’’, sprak De Veij na afloop. Maar zelfs met een op het oog krappe 2-1 ruststand wist de thuisploeg dat er van paniek geen sprake hoefde te zijn. Door uiteindelijk drie treffers van aanvoerder Jesper Arkenbout, twee namens scherpschutter Pieter-Jan Eelman en eentje op naam van Lesley Koning maakte Texel ’94 er alsnog een formaliteit van. ,,In de beginfase van de tweede helft schakelden wij meteen een tandje bij. Daarna zijn we inderdaad nooit meer in de problemen gekomen’’, zei De Veij. Door die tweede overwinning van dit nog prille seizoen werd de nieuwe zaal in ieder geval op gepaste wijze ingewijd.

,,Er ligt een prima vloer in. Net even wat sneller dan de vorige. Maar de oude hal had ook wel wat. Nu is het allemaal wat meer klinisch. Saaier. Ook dat went wel weer. En inderdaad, erg prettig dat wij de eerste wedstrijd hier meteen in winst hebben omgezet. Nu hopen dat het de rest van het seizoen ook zo gaat.’’

De tweede nederlaag op rij van Scagha (2-5) was enerzijds wat geflatteerd. Aan de andere kant hadden de kansen die Excelsior in de eerste periode kreeg een waarschuwing moeten zijn. Anass Boulhalhoul (1-0) en Robbert Jan Klein maakten de Schager treffers.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen