AZ-duo leidt Jong Oranje langs Portugal [video]

Calvin Stengs.
© ANP, archief
Boadu.
© Archief
1/2
DOETINCHEM

Jong Oranje heeft vrijdag mede dankzij sterk spel van het AZ-duo Myron Boadu en Calvin Stengs met 4-2 gewonnen van Jong Portugal.

Op de Vijverberg in Doetinchem scoorde Boadu tweemaal op aangeven van Stengs die zelf één keer trefzeker was. Het is de tweede zege van de ploeg van coach Erwin van de Looi in de kwalificatie voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië.

Debutant Boadu had Oranje met een intikker op aangeven van Stengs al in de achtste minuut op 1-0 gebracht. Jong Portugal kwam vlak voor rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Diogo Queirós. In de tweede helft kregen beide ploegen een strafschop. Teun Koopmeiners en Gedson Fernandes waren ieder trefzeker vanaf de stip.

Met nog zes minuten officiële speeltijd was het Boadu die scoorde en Jong Oranje op een 3-2 voorsprong zette. Stengs wist zijn ploeggenoot van AZ opnieuw goed te vinden. In blessuretijd bepaalde Stengs met een raak schot de eindstand op 4-2.

Van de Looi had Boadu voor de tweede keer opgeroepen voor Jong Oranje. De aanvaller van AZ had zich in september echter moeten afmelden met een bovenbeenblessure. Hij mocht tegen Portugal beginnen in de basis en vormde een aanvalsduo met AZ-ploeggenoot Stengs en Justin Kluivert.

Aanvoerder Koopmeiners was trots op hoe de ploeg de zege over de streep had getrokken. "Wij waren dodelijker voor de goal", zei hij bij FOX Sports. "Dat zie je terug in de score."

Jong Oranje speelt dinsdag de derde kwalificatiewedstrijd bij Jong Noorwegen. Het eerste duel had de ploeg met 5-1 gewonnen van Jong Cyprus.

Meer nieuws uit AZ