Asfalt A7 verzakt door hevige regenval; chaos op de weg

Asfalt A7 verzakt door hevige regenval; chaos op de weg
Hoorn

Chaos op en rond de A7 bij Hoorn, twee dagen op rij. Het asfalt op de snelweg verzakte door de hevige regenval van woensdag.

Veel automobilisten die vanuit het zuiden Hoorn willen bereiken, zijn langer dan een uur dan gebruikelijk onderweg om op hun plek van bestemming te komen.

Rijkswaterstaat heeft twee rijbanen van de snelweg afgesloten om het wegdek te kunnen repareren. Ook de verzorgingsplaats De Koggen ging dicht. Verkeer wordt langs de afzettingen geleid. In de avondspits vormen zich ook op de N-wegen rond Hoorn lange files.

De verzakking werd ontdekt aan de kant van de middenberm van de A7. De wegbeheerder zette grof geschut in om de spoedreparatie zo snel mogelijk te voltooien. Het asfalt is ruim uitgehakt, de brokstukken verwijderd. Het gat is wordt vervolgens weer gedicht.

Boosdoener is de hevige regenval van woensdag. In een dag tijd viel er ruim veertig millimeter water in West-Friesland; meer dan in de rest van Nederland. Dat zorgde niet alleen op de snelweg voor problemen. Ook andere plekken kampten met wateroverlast.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen