Kennemers ontslaat in duel tegen KFC over schreef gegane trainer vrouwenteam

Vreugde bij KFC nadat de ploeg op 2-0 is gekomen. De wedstrijd zou ondanks het incident met de trainer van De Kennemers worden uitgespeeld en door de Zaanse ploeg met 3-1 worden gewonnen.
© Archieffoto
Beverwijk

Het bestuur van voetbalclub De Kennemers heeft trainer Harry Pijnenburg ontslagen. De oefenmeester viel zondag tijdens het duel tegen KFC de scheidsrechter aan, nadat hij voor protesteren de rode kaart had gekregen.

Ook een speelster van KFC werd door de trainer fysiek bejegend. „Als vertegenwoordiger van onze club is dat niet acceptabel’’, reageert voorzitter Jaap Balder.

De Kennemers heeft meteen afstand genomen van het door Pijnenburg vertoonde gedrag, benadrukt Balder. „Deze week heeft iedereen meegewerkt aan een rapport dat richting de KNVB is gegaan. Hopelijk wordt het team niet gestraft door de bond, maar die mogelijkheid is er wel en dat moeten we dan accepteren. De Kennemers is een leuke club. Maar soms gaat er iets goed mis en daar moeten wij voor zover mogelijk van leren en consequenties uit trekken.”

Pijnenburg, die naar aanleiding van het incident met de dood is bedreigd, heeft zelf ook toegegeven dat hij fout zat. „Maar ik ben zelf ook belaagd, heb nu een blauw oog”, vertelde de trainer eerder deze week. „Het was mijn fout dat het uit de hand liep.”

De trainingen van het vrouwenteam, dat uitkomt in de tweede klasse E, worden overgenomen door een begeleider. Het bestuur hoopt zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen