Premium

Kunst en theater in Zaans industrieel erfgoed: toeren langs gladoren en stijfselkneters

De Verkadefeabriek is het hart van het industriefestival. Deze foto van Ria de Ruyter is daar te zien op een foto-tentoonstelling over de Zaanse industriecultuur.
Zaanstad

Met theater, lezingen, muziek, fotografie, een fietsroute en boottochten viert stichting Ifikz van 18 tot en met 25 oktober de Zaanse industriecultuur. Zwaartepunt van de activiteiten ligt op de eerste drie dagen, wanneer bezoekers door de streek kunnen toeren en in het Zaans industrieel erfgoed onder meer theatermakers en muzikanten aan het werk kunnen zien.

Zo laat De Kift van zich horen in Ons Huis in Koog. Het pand dat al jaren studio annex kantoor van de fanfarepunkband is, werd rond 1900 bewoond door de directeur van Honig. De Stoomhal in Wormer is voor even het domein van cabaretière Funda Müjde uit Wormer, die haar persoonlijke verhaal over de Zaanstreek vertelt, kostuumgroep De Zaanse Kaper geeft een modeshow in Wormer pakhuis De Bassein en in de Bullekerk in Zaandam brengen onder anderen Laurens van Rooyen, het Kapiteinskoor en Mark Enthoven de voorstelling ’Van Italiaanse opera tot Zaanse Schans’.

Meer nieuws uit Zaanstreek