Gooise Meren heeft na twee jaar ingediend bezwaarschrift terecht naast zich neergelegd

© archieffoto: KOEN SUYK
Bussum

De gemeente Gooise Meren mocht een bezwaarschrift naast zich neerleggen dat twee jaar na de afgifte van een bouwvergunning voor een woning in Bussum werd ingediend. Dat heeft de Utrechtse bestuursrechter beslist.

Bussumer R. James diende vorig jaar augustus alsnog een bezwaarschrift in tegen de omgevingsvergunning die in juli 2016 was verleend voor de bouw van een nieuwbouwwoning aan de Koningslaan.

Te laat, aldus de gemeente, en verklaarde zijn bezwaarschrift niet-ontvankelijk.

Bezwaarschriften moeten binnen zes weken nadat de vergunningverlening bekend is gemaakt worden ingediend. De beslissing van de gemeente om zijn bezwaarschrift niet meer in behandeling te nemen, vocht de Bussumer bij de rechter aan.

Sloop

Hij benadrukte in de rechtszaal dat de gemeente de vergunningverlening destijds niet had gepubliceerd, een omissie die door de gemeente ook wordt erkend. Hij kwam direct in actie toen hij vorig jaar augustus zag dat er op het perceel aan de Koningsweg werd gebouwd.

Dat de gemeente de vergunningverlening niet bekend had gemaakt, was voor de rechter geen geldig excuus. De Bussumer wist dat er een vergunningaanvraag was ingediend en hij had in de zomer van 2016 gezien dat er gesloopt werd op het perceel.

De man had volgens de rechter toen zelf al bij de gemeente navraag kunnen doen, maar daar wachtte hij twee jaar mee. ,,Dat is gewoon te lang”, vond de rechter.

Omdat de gemeente het bezwaarschrift terecht niet-ontvankelijk had verklaard, kwam de rechter niet toen aan de inhoudelijke behandeling van de bezwaren van de Bussumer tegen de vergunning voor de nieuwbouwwoning.

Tijdens de rechtszaak vertelde hij onder meer dat de rvs-buitenkant van de nieuwe woning voor veel zonlichtreflectie in zijn eigen huis zorgt.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen