Begroting Hoorn valt positiever uit dan verwacht

Begroting Hoorn valt positiever uit dan verwacht
Een impressie van hoe het stadsstrand bij Hoorn er uit kan gaan zien. Het is in de komende jaren een van de prioriteiten van de gemeente.
© Beeld: Gemeente Hoorn
Hoorn

De septembercirculaire van het Rijk, waaruit blijkt hoe hoog de uitkeringen zijn die de gemeenten mogen verwachten, pakt voor Hoorn positiever uit dan verwacht.

Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Eerst werd rekening gehouden met een oplopend tekort van 1,5 miljoen euro in 2023. Nu zien de vooruitzichten op de langere termijn er positiever uit. Wel moet voor 2019 nog rekening worden gehouden met een tekort van bijna 1 miljoen euro. Het college wil de komende maanden zoeken naar mogelijkheden om dit te beperken of op te lossen.

Het college wil zich onder meer inzetten voor meer nieuwe woningen, meer werkgelegenheid en investeren in promotie en ’het gezicht van de stad aan het water’ (met het stadsstrand en investeringen in de haven als prioriteit). Binnen het project Poort van Hoorn wordt verder gewerkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de stad. Het terugdringen van financiële tekorten binnen het sociaal domein, mét behoud van de kwaliteit van zorg aan inwoners, is een van de grootste opgaven voor de komende jaren.

De gemeenteraad buigt zich op 29 oktober (15 uur) en 5 november (19 uur) over de begroting voor 2020.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons