Regenboog Café Zaandam open voor vijftigplussers

Charité la Bustier.
© Archieffoto
Zaandam

Vijftigplussers die behoren tot de LHBTI+ gemeenschap kunnen vanaf zaterdag 19 oktober terecht bij het Zaanse Regenboog Café. Daarna hebben gelijkgestemden elke vierde zaterdag van de maand de mogelijkheid contact te maken. Broodnodig volgens organisatrice Coby Voorn: ,,In Zaandam wordt nog niet genoeg gedaan voor de LHBTI+ gemeenschap.”

,,Regenboog Cafés zijn niet nieuw”, zegt Voorn. ,,Ze bestaan in het hele land, maar nog niet in Zaandam. We willen met een aantal mensen de LHBTI+ beweging in Zaandam nieuw leven in blazen. Dit doen we door activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen. Zoals jongeren en ouderen. Maar ook LHBTI+’ers met een beperking.”

,,We hebben voor het Regenboog Café bewust voor de 50+ doelgroep gekozen. Wij zijn als organisatoren zelf allemaal ook boven de vijftig, dit sprak ons aan. Maar LHBTI+ ouderen zijn vaak eenzaam. Een van onze organisatoren, Siep Goedhard, was bezig met Chosen Family. Dat is een organisatie die opkomt voor eenzame LHBTI+ ouderen. Zeker nu het de week tegen eenzaamheid is, is het noodzakelijk de oudere generatie te bereiken.”

De animo is er in ieder geval voor. ,,We hebben al ontzettend veel enthousiaste reacties gehad. We verwachten een mooie opkomst. Bij de eerste editie komt het Utrechtse duo Kees en Ingeborg optreden. Onze gastvrouw Charité la Bustier zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt.”

Het Zaanse Regenboog Café opent op zaterdag 19 oktober. Vanaf november vindt het elke vierde zaterdag van de maand plaats. Locatie is Café Zaanzicht, Oostzijde 209. Entree is gratis.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen