Premium

Filmrecensie:Lieve animatie met een aaibare titelheld

Filmrecensie:Lieve animatie met een aaibare titelheld
Scène uit ’ Everest: De kleine yeti’.
© Foto DreamWorks

De Verschrikkelijke Sneeuwman dook al eens op in Pixars ’Monsters Inc.’ en vorig jaar speelde dit mythische wezen een hoofdrol in het eveneens digitale ’Small Foot’ van Warner.

Nu doet Dreamworks Animation een duit in het zakje met ’Abominable’, in ons land uitgebracht onder de titel ’Everest: De kleine Yeti’. Weet u gelijk waar-ie vandaan komt.

Succes

De studio die eerder verantwoordelijk was voor het succes van ’How to train your dragon’ laat de kleine Yeti in Shanghai ontsnappen uit gevangenschap en opduiken op het dak van Yi, een vioolspelend tienermeisje.

Zij is erg op zichzelf en droomt ervan te reizen naar de plekken waar haar overleden vader haar eigenlijk mee naartoe wilde nemen.

Klopjacht

Als Yin ontdekt dat er een klopjacht gaande is naar de ontsnapte Yeti, besluit zij hem echter te helpen om terug te keren naar de Himalaya.

Haar vrienden Peng en Jin gaan ook mee op deze tocht, die nog avontuurlijker wordt als Everest over magische krachten blijkt te beschikken waarmee hij de natuur kan plooien naar zijn wil.

Vooral de aaibare titelheld zal de jonge doelgroep bekoren. Die maalt niet om het gebrek aan originaliteit, maar laat zich vermaken door de kleurige animatie, de ontploffende reuzenbosbessen en de spannende strijd met de steeds weer opduikende schurken.

Om daarna te jengelen om een Yeti-knuffel.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.