Stroomstoring tussen Hoorn-Kersenboogerd en Enkhuizen, geen treinen en spoorbomen blijven dicht

Grootebroek

Een stroomstoring op het spoor tussen Hoorn-Kersenboogerd en Enkhuizen zorgt deze woensdagmiddag voor veel oponthoud. Niet alleen voor treinreizigers, maar ook voor het wegverkeer want door de storing blijven op veel spoorwegovergangen de spoorbomen omlaag.

Dat gebeurde onder meer op de Raadhuislaan in Grootebroek. ,,Maar het is op meer plekken langs dit traject aan de hand’’, weet ProRail-woordvoerder Jaap Eikelboom. ,,We gaan op dit moment uit van een blikseminslag. Dat zorgt altijd voor heel veel vervelende storingen over meerdere kilometers. Onze monteurs zijn onderweg om het traject helemaal na te lopen.

Er zijn volgens Eikelboom alleen treinen gestrand bij de perrons van de verschillende stations, dus niet midden in een weiland. De extra reistijd voor reizigers zou hierdoor oplopen tot meer dan 60 minuten. NS heeft inmiddels bussen ingezet.

ProRail hoopt dat de storing omstreeks 16.30 weer verholpen is. Overigens hoeft dat nog niet het einde van de ellende te betekenen. ,,Dit is een prognose. We willen het zo snel mogelijk oplossen, maar het komt bij dit soort storingen ook voor dat het langer duurt. Of dat onze monteurs een paar dagen later weer terug moeten omdat er toch meer kapot blijkt te zijn dan we dachten.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons